Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρωσία – Ευρωπαίοι ηγέτες: “Πόρτα” από τον Πούτιν, στο πλαίσιο των κυρώσεων στην ΕΕ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία – Ευρωπαίοι ηγέτες: “Πόρτα” από τον Πούτιν, στο πλαίσιο των κυρώσεων στην ΕΕ

Ρωσία - Ευρωπαίοι ηγέτες: Απαγορεύει την είσοδο στους Ευρωπαίους ηγέτες και τους ευρωβουλευτές

Η Ρωσία αντιδρά στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από την ΕΕ. Η Ρωσία ανακοίνωσε απόψε ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της στους Ευρωπαίους ηγέτες και στους περισσότερους ευρωβουλευτές, σε απάντηση για τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν για τη στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία. «Οι περιορισμοί αφορούν τους πλέον υψηλόβαθμους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων Επιτρόπων, των επικεφαλής των ευρωπαϊκών στρατιωτικών οργανισμών, καθώς και τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» λόγω της «αντιρωσικής πολιτικής» τους, όπως την χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, ο Πούτιν το απόγευμα της Πέμπτης ανακοίνωσε ότι πλέον η Ρωσία θα δέχεται πληρωμές μόνο σε ρούβλια για το φυσικό αέριο, προκαλώντας αντιδράσεις από δυτικούς ηγέτες.

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στη Ρωσία, στοχεύοντας στον τεχνολογικό τομέα της χώρας. Οι ΗΠΑ επέβαλαν σήμερα νέο γύρο κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της συνεχιζόμενης εισβολής της στην Ουκρανία, η οποία κλείνει την πέμπτη εβδομάδα της. Οι τελευταίες κυρώσεις στοχεύουν φορείς στον τεχνολογικό τομέα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η αποφυγή των κυρώσεων.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι επέβαλε κυρώσεις σε 21 οντότητες και 13 άτομα, συμπεριλαμβανομένης της Joint Stock Company Mikron, του μεγαλύτερου Ρώσου κατασκευαστή και εξαγωγέα μικροηλεκτρονικών και του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιπ της Ρωσίας. Το υπουργείο Οικονομικών επέκτεινε επίσης τις κυρώσεις για να συμπεριλάβουν τους τομείς της αεροδιαστημικής, της ναυτιλίας και της ηλεκτρονικής της ρωσικής οικονομίας.

Η κίνηση επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να επιβάλει κυρώσεις σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή οντότητα αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί σε αυτούς τους τομείς, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις