Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ / Μετάλλαξη Όμικρον 2: Κοινή γραμμή στην Ε.Ε.
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον 2: Κοινή γραμμή στην Ε.Ε.

Μετάλλαξη Όμικρον 2: Πού προσανατολίζεται η Ευρώπη για την 4η δόση του εμβολίου σε όλο τον πληθυσμό.

Προς 4η δόση του εμβολίου για όλους τους ενήλικες πολίτες λόγω του φόβου που υπάρχει για τη μεγάλη διασπορά της Μετάλλαξης Όμικρον 2 φαίνεται ότι προσανατολίζονται οι χώρες της Ευρώπης. Ήδη στις ΗΠΑ οι ρυθμιστικές Aρχές έδωσαν το «πράσινο φως» για μία δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Pfizer και της BioNTech για άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, εξαιτίας της ανησυχίας που υπάρχει για τη μείωση της ανοσίας στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Στις ΗΠΑ οι αρμόδιες αρχές εκτός όσων είναι άνω των 50 ετών ενέκριναν το εμβόλιο για δεύτερη αναμνηστική δόση για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή με βαριά χρόνια νοσήματα. Η 4η δόση πρέπει να χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την 3η δόση ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη προστασία από σοβαρή νόσο και νοσηλεία.

Η 4η δόση στην Ε.Ε.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάντως φαίνεται ότι επιδιώκεται να τηρηθεί μία κοινή γραμμή και για την 4η δόση, ώστε προφανώς να μην υπάρχουν και αντιδράσεις από τους πολίτες. Ήδη ο Έλληνας υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην ομιλία του στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική όσον αφορά στη χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου έναντι της Covid-19. Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, πρέπει να είναι σαφές για όλους τους πολίτες ότι συνεχίζουμε με την κοινή πολιτική της ΕΕ στην προμήθεια των εμβολιασμών και πρέπει να υπάρχει από τώρα κοινή επιστημονική προσέγγιση για την χορήγηση της 4ης δόσης. Υπογράμμισε ότι δεν θα μπορούμε να δώσουμε σαφείς απαντήσεις στους πολίτες μας για το αν θα κάνουμε τέταρτη δόση και σε ποιες ηλικιακές ομάδες και αν και πότε θα πάμε σε εποχικό εμβόλιο, εάν τα κράτη – μέλη δεν έχουν ενιαία πολιτική επί του θέματος.

Να σημειωθεί ότι στη χώρα μας η 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό χορηγείται ήδη σε βαριά πάσχοντες και σε ανοσοκατεσταλμένους.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις