Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σαρλ ντε Γκολ Πειραιάς: Το γαλλικό αεροπλανοφόρο επισκέφθηκαν Παναγιωτόπουλος-Παρλί
ΕΛΛΑΔΑ

Σαρλ ντε Γκολ Πειραιάς: Το γαλλικό αεροπλανοφόρο επισκέφθηκαν Παναγιωτόπουλος-Παρλί

Σαρλ ντε Γκολ Πειραιάς: Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας

Το αεροπλανοφόρο του Γαλλικού Ναυτικού «Σαρλ Ντε Γκωλ» επισκέφθηκαν, χθες το βράδυ ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα ομόλογός του, Φλοράνς Παρλί. Το αεροπλανοφόρο ναυλοχεί στο αγκυροβόλιο ανοικτά του Φαληρικού Όρμου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για την προμήθεια των τριών συν μιας φρεγατών «Belharra» από το Πολεμικό Ναυτικό και έξι επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών τύπου «Rafale» που πραγματοποιήθηκε στο Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ». Παρόντες κατά την επίσκεψη στο αεροπλανοφόρο ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Παναγιωτόπουλος: Μεγάλη ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «είναι μια μεγάλη και πολύ σημαντική μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για την συνεχώς ενισχυόμενη και εντεινόμενη στρατηγική σχέση Ελλάδας και Γαλλίας». Υπογράμμισε ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» συμμετέχει «στις ασκήσεις που γίνονται αυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή μας, με αποκορύφωμα τη μεγάλη αεροπορική άσκηση “Ηνίοχος”, που διεξάγεται αυτές τις μέρες με συμμετοχή πολλών κρατών φυσικά και της Γαλλίας». «Μέσα από αυτές τις δράσεις, μέσα από αυτές τις συμφωνίες», συνέχισε, «η σημαντική στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας και Ελλάδας αποκτά νέα διάσταση».

‘Αναψαν πυρσούς

Πυρσούς απέναντι στο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» άναψαν στον Πειραιά οι χιλιάδες διαδηλωτές που φώναζαν το σύνθημα «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». «Έξω το ΝΑΤΟ να φύγουνε οι Βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά. Το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον πόλεμο! Απεμπλοκή της χώρας μας! Ανεπιθύμητα τα πλοία των ιμπεριαλιστών στο λιμάνι του Πειραιά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις