Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξυλοδαρμός 56χρονης – Κρήτη: Προφυλακιστέος ο 62χρονος σύζυγός της
ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός 56χρονης – Κρήτη: Προφυλακιστέος ο 62χρονος σύζυγός της

Ξυλοδαρμός 56χρονης - Κρήτη: Η γυναίκα νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 62χρονος που κακοποίησε άγρια την 56χρονη γυναίκα του στο Ζαρό Ηρακλείου. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία, δέχτηκε το περασμένο Σάββατο πολλαπλά χτυπήματα σ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κι ως το επόμενο πρωί, χωρίς κανένα λόγο με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος ημιλιπόθυμη. Μετά τη βάναυση συμπεριφορά του συζύγου της, η ίδια πήρε δεκάδες χάπια με την ελπίδα όπως είπε να πεθάνει και να τελειώσει το μαρτύριο της. Η 56χρονη Ελένη ξύπνησε στο νοσοκομείο, αποπροσανατολισμένη, πονώντας παντού, και τότε πληροφορήθηκε ότι είχε βρεθεί γυμνή σε λιπόθυμη κατάσταση στο υπνοδωμάτιο, με ανοιχτή τη φιάλη υγραερίου.

Ο 62χρονος στην απολογία του υποστήριξε πως ουδέποτε άγγιξε τη σύζυγό του, ενώ για την επίμαχη νύχτα, 19 προς 20 Μαρτίου, ανέφερε πως κουβέντιαζε με τη γυναίκα του, ως τις 05.00 τα ξημερώματα, μεταξύ άλλων για τον επικείμενο γάμο του γιου τους, το Σεπτέμβριο. Εκείνος, σύμφωνα με τα όσα είπε, πήρε τα χάπια του – που χρειάζεται για να κοιμηθεί – και πήγε για ύπνο, κι όταν το επόμενο απόγευμα ξύπνησε, βρήκε τη γυναίκα του αναίσθητη. Πάντως σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αντώνης Δαμανάκης, ο 62χρονος χαρακτηρίζεται ως διπολική προσωπικότητα με ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει την φαρμακευτική του αγωγή και ζήτησε να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Μαρτύριο 35 χρόνων

Ένα μαρτύριο διαρκείας τουλάχιστον 35 χρόνων, με κλωτσιές, μπουνιές, επιθέσεις με γκλομπς, ξύλο μέχρι να της σπάσει τα δόντια και να την αφήσει αναίσθητη, ξυλοδαρμούς ακόμη και μπροστά στα παιδιά της όταν ήταν ανήλικα, αποκάλυψε η 56χρονη γυναίκα για τη ζωή μου μοιράστηκε με τον 62χρονο σύζυγό της. Όσα κατέθεσε μέσα από το θάλαμο του Βενιζελείου Νοσοκομείου στην Κρήτη είναι ανατριχιαστικά και κυρίως η αποκάλυψη ότι μετά τον τελευταίο ξυλοδαρμό της η γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει για να γλιτώσει από τον εφιάλτη.

Η γυναίκα βρέθηκε μετά από έφοδο των αστυνομικών άγρια κακοποιημένη, σε ημιθανή κατάσταση, μέσα στο σπίτι της σε χωριό του Ηρακλείου. Ο 62χρονος άνδρας της την είχε ξυλοκοπήσει βάναυσα και το σώμα της μύριζε υγραέριο. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού εντόπισαν ανοιχτό ένα πετρογκάζ και την 56χρονη δίπλα σε αυτό. Η γυναίκα ανέφερε ότι ο άντρας της της επιτέθηκε για πολλοστή φορά, ξυλοκοπώντας την ανελέητα και αδιάκοπα, σπάζοντάς της και δόντια. Από τα χέρια του έφυγε, μόνο όταν εκείνος … θέλησε να ξεκουραστεί και πήγε για ύπνο. Μέσα στην απόγνωσή της για τη διαρκή τραγωδία που ζει, η 56χρονη άρπαξε τα χάπια του άντρα της και κατάπιε, όπως είπε, 50 στον αριθμό, θέλοντας να βάλει τέλος στην βασανισμένη της ζωή.

Για καλή της τύχη, η κινητοποίηση των παιδιών της από τη Γερμανία που ειδοποίησαν τις αρχές, χτυπώντας καμπανάκι πως κάτι σοβαρό έχει συμβεί, οδήγησε τις αρχές να φτάσουν στο σπίτι και να βρουν τη γυναίκα ένα βήμα πριν το θάνατο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις