Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαφθορά: Σύλληψη αστυνομικού και σωφρονιστικού υπαλλήλου
ΕΛΛΑΔΑ

Διαφθορά: Σύλληψη αστυνομικού και σωφρονιστικού υπαλλήλου

Διαφθορά: Ο Αστυνομικός κατηγορείται ότι με συνεργό του απείλησε με όπλο γυναίκα με την οποία είχε οικονομικές διαφορές ο συνεργάτης του.

Δύο υποθέσεις διαφθοράς, με αρνητικούς πρωταγωνιστές έναν αστυνομικό στον Κολωνό και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, έρχονται στο φως μετά από έρευνα των αστυνομικών Αρχών. Στην περίπτωση του Κολωνού, ο αστυνομικός κατηγορείται ότι μαζί με Σλβανό υπήκοο, ο οποίος στο παρελθόν καταδικάστηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ληστείες, πήγαν σε ραντεβού με γυναίκα με την οποία ο πρώτος είχε κάποια οικονομική διαφορά. Εκεί φέρονται και οι δύο να την απείλησαν με πιστόλι και να της άρπαξαν το αυτοκίνητο «μέχρι να ξεπληρώσει το χρέιος της». Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, και οι δύο είναι κατηγορούμενοι για εκβίαση και ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Επιπρόσθετα, ο αστυνομικός κατηγορείται για παράβαση του Νόμου περί οπλοφορίας και χρήση πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς.

«Ειδικότερα», αναφέρεται «οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι, βραδινές ώρες της 18-3-2022, σε συνάντηση που έκλεισαν με ημεδαπή στην περιοχή του Κολωνού, με την οποία φέρεται να έχει οικονομικές διαφορές ο αλλοδαπός, την απείλησαν με όπλο και απαίτησαν να καταβάλει χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο, αφού πρώτα της απέσπασαν το αυτοκίνητο, με το οποίο είχε μεταβεί στη συνάντηση, ως «εγγύηση» μέχρι την παράδοση του συνόλου του χρηματικού ποσού. Το εν λόγω αυτοκίνητο βρέθηκε από τους αστυνομικούς, βραδινές ώρες της 19-3-2022 σταθμευμένο στην περιοχή του Κολωνού». Μετά την καταγγελία ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και απογευματινές ώρες της 20-3-2022 εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν. Σε έρευνα στην οικία του αλλοδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι. Και οι δύο παραπέμφθηκαν σε ανακριτή με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Σωφρονιστικός και κρατούμενος

«Στην περίπτωση της Λάρισας», αναφέρει η Αστυνομία «συνελήφθησαν σε Κατάστημα Κράτησης, από αστυνομικούς σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Καταστήματος Κράτησης, δύο ημεδαποί άνδρες, σωφρονιστικός υπάλληλος και κρατούμενος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών». Στη συνέχεια, αναλύεται πως έφθασαν στη διαπίστωση του αδικήματος: «Ειδικότερα, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν σε κρατούμενο, βρήκαν στην κατοχή του νάιλον συσκευασία με ποσότητα κάνναβης, βάρους 12 γραμμαρίων, την οποία, όπως προέκυψε, είχε παραλάβει νωρίτερα από τον σωφρονιστικό υπάλληλο.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σωφρονιστικού υπαλλήλου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν επιπλέον: Δύο νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -5,5- γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, σε μορφή σοκολάτας, βάρους 0,6 γραμμαρίων και 4 κινητά τηλέφωνα και 4 κάρτες sim».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις