Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισραήλ τρομοκράτης: Η στιγμή που πέφτει νεκρός από πολίτη
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ τρομοκράτης: Η στιγμή που πέφτει νεκρός από πολίτη

Ισραήλ τρομοκράτης: "Ο πολίτης που πυροβόλησε τον τρομοκράτη επέδειξε θάρρος και απέτρεψε περαιτέρω θύματα"

Τέσσερις ισραηλινοί νεκροί και ένας τρομοκράτης να δέχεται θανάσιμους πυροβολισμούς από περαστικούς πολίτες, είναι ο απολογισμός αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε στην πόλη Μπερ Σεβά στο Ισραήλ, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post. Ο τρομοκράτης αναγνωρίστηκε ως ο Muhammad Alab Ahmed abu Alkiyan, ένας Βεδουίνος-Ισραηλινός από την πόλη Hura που είχε εκτίσει ποινή σε φυλακή του Ισραήλ. Είχε συλληφθεί το 2015 μαζί με αρκετούς άλλους υπόπτους για υποστήριξη και προώθηση του ISIS σε μαθητές του σχολείου όπου ήταν δάσκαλος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Alkiyan αρχικά παρέσυρε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε έναν άνδρα που επέβαινε σε ποδήλατο πριν καταλήξει σε ένα βενζινάδικο. Εκεί βγήκε από το όχημα και μαχαίρωσε μια γυναίκα. Στη συνέχεια επέστρεψε στο αυτοκίνητο, οδήγησε σε κοντινό εμπορικό κέντρο, βγήκε από το όχημα και μαχαίρωσε έναν ακόμη άνδρα και μια γυναίκα. Αμέσως μετά επέστρεψε στο όχημα και στην προσπάθειά του να διαφύγει συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ. Βγαίνοντας μαχαίρωσε και τέταρτο άτομο, προτού πέσει νεκρός από πυρά περαστικού, όπως γράφει η Jerusalem Post.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο από τα αδέρφια του δράστη, τα οποία φέρονται να τον είδαν να φεύγει από το σπίτι κρατώντας ένα μαχαίρι. Αν και η αστυνομία πιστεύει ότι έδρασε μόνος, ερευνά αν τα αδέρφια γνώριζαν τις προθέσεις του.

Μπένετ: Οι πολίτες που πυροβόλησαν τον τρομοκράτη επέδειξαν θάρρος

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ισραήλ έφτασε στο σημείο μετά την επίθεση, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση πριν από την επίθεση. Η Shin Bet φέρεται να έχει συμμετάσχει στην έρευνα.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, λέγοντας ότι “οι πολίτες που πυροβόλησαν τον τρομοκράτη επέδειξαν επινοητικότητα και θάρρος και απέτρεψαν περαιτέρω θύματα”. Ο Μπένετ πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και ότι το κράτος θα ενεργήσει με “βαρύ χέρι” εναντίον των τρομοκρατών και όσων τους βοηθούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις