Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις – ψυχολογικά: Απάντηση στις επικρίσεις για δηλώσεις του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις – ψυχολογικά: Απάντηση στις επικρίσεις για δηλώσεις του

Άδωνις - ψυχολογικά: "Ουδέποτε υπονόησα ότι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα" απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης στις επικρίσεις που δέχθηκε για δηλώσεις του.

Απάντηση στην κριτική που δέχθηκε για δηλώσεις του σε τηλεοπτική συνέντευξη σχετικά με την ακρίβεια και τη μείωση της κατανάλωσης από τους πολίτες σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. “Ουδέποτε υπονόησα ότι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα” ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter. Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είχε αναφέρει: “Η κατανάλωση έχει πέσει, αν μειώναμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ το όφελος θα ήταν το ίδιο. Κάθε 10 λεπτά μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα είναι πάνω από 70 εκατομμύρια τον μήνα, δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός. Η μείωση στην κατανάλωση οφείλεται και σε ψυχολογικούς λόγους. Όταν ο άλλος ακούει ότι γίνεται πόλεμος, μαζεύεται”.

Η απάντηση Γεωργιάδη

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις ο Α. Γεωργιάδης έγραψε στο twitter:

Στην χθεσινή μου εμφάνιση στον ΑNT1 αναφέρθηκα στο πώς ο κόσμος από φόβο για το αύριο επιλέγει να κάνει περισσότερο οικονομία και να μην κάνει την συνήθη κατανάλωση διότι η ψυχολογία όλων μας επηρεάζεται προφανώς από τον φόβο του πολέμου.

Ουδέποτε υπονόησα ότι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα. Καλοδεχούμενη η κριτική στα όρια όμως που δεν προσβάλει τη νοημοσύνη μας.

Σημειώνεται ότι κριτική έχει δεχθεί ο υπουργός Ανάπτυξης και για τη δήλωσή του, στην ίδια συνέντευξη, σχετικά με τις τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε σε ερώτηση: “δεν κρυώνει ο κόσμος. Σήμερα η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι τριπλάσια από ότι την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος έχει μια κυβέρνηση που είναι στο πλάι του συνεχώς”. Πρόσθεσε ακόμη πως “δεν είναι ώρα τώρα για το “Τσοβόλα, δώστα όλα”. Δεν είναι αυτή η στιγμή. Την ημέρα που ανακοινώσαμε τα μέτρα, οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την Ελλάδα και πλέον είμαστε μισό βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Ξέρουμε σήμερα ότι όταν οι οίκοι αξιολόγησης σε βάλουν “στο μάτι”, δεν έχει ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες. Πρέπει να είμαστε σοβαροί”, ενώ αργότερα υπογράμμισε πως “δεν θα τινάξουμε την χώρα στον αέρα για κανέναν”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις