Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία: Φιάλα – Μπορέλ ζητούν πιο αυστηρές κυρώσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία: Φιάλα – Μπορέλ ζητούν πιο αυστηρές κυρώσεις

Εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία: Καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυστηρότερες κυρώσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία και η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει, δήλωσε σήμερα ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα. “Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τη Μαριούπολη της Ουκρανίας. Όλος ο κόσμος βλέπει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου και ότι αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν λόγω του πολέμου του”, επεσήμανε ο Φιάλα στο Twitter. “Πρέπει να εξακολουθήσουμε να πιέζουμε για μια ξεκάθαρη και ενωμένη προσέγγιση απέναντι στη Ρωσία και περισσότερες κυρώσεις, είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τον Πούτιν”, πρόσθεσε.

Kαι ο Μπορέλ: Η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου

«Η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου, αυτή είναι η λέξη» τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών σημειώνοντας ότι «αυτό που συμβαίνει στην Μαριούπολη είναι τεράστια εγκλήματα πολέμου, η πόλη θα καταστραφεί τελείως».

Προσέθεσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα σκεφτούν για επιπλέον κυρώσεις, κυρίως όσον αφορά στην ενέργεια. Παράλληλα, αναφερόμενος στη στρατηγική πυξίδα επισήμανε ότι « δεν είναι η απάντηση στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά είναι μέρος της απάντησης».

«Εργαζόμαστε σε αυτή εδώ και δύο χρόνια. Όταν ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι την τελευταία στιγμή της έγκρισης, η κατάσταση θα ήταν τόσο κακή κι ότι η Ευρώπη θα αντιμετώπιζε τόσο μεγάλη πρόκληση», υπογράμμισε ο Ζοζέπ Μπορέλ και προσέθεσε ότι «είναι η στιγμή να σκεφτούμε την ευρωπαϊκή ικανότητα να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις όπως ο πόλεμος, γι’αυτό τα κράτη μέλη θα πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους ικανότητες, να το κάνουν με συντονισμένο τρόπο».

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη στην Ουκρανία, ενώ ανέφερε ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, θα έχουν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας, αλλά και τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό ‘Αμυνας της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις