Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πιστοποιητικό εμβολιασμού – πότε καταργείται: Τα αισιόδοξα σενάρια
ΕΛΛΑΔΑ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού – πότε καταργείται: Τα αισιόδοξα σενάρια

Πιστοποιητικό εμβολιασμού - πότε καταργείται: «Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα».

Την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως το Πάσχα προανήγγειλε ο Γκίγκας Μαγιορκίνης. Συγκεκριμένα ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για την πανδημία, υποστήριξε ότι η κατάργηση του Green Pass αναμένεται στους επόμενους ένα με δυο μήνες.

«Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass», ήταν τα λόγια του στην κρατική τηλεόραση. «Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του», πρόσθεσε αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον σε περίπτωση που αλλάξουν τα πράγματα και αυξηθούν οι νοσηλείες.

Μαγιορκίνης: Θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων

Ο καθηγητής ανέφερε ότι θα αργήσουμε να δούμε τον μηδενισμό τον κρουσμάτων. «Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο. Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Σε ερώτηση μου δέχτηκε για τον αν η κατάργηση του πιστοποιητικού θα κάνει ορισμένους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι ο εμβολιασμός γίνεται για να προστατέψουμε την υγεία μας. «Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του επισήμανε και τόνισε πως είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας», ήταν τα λόγια του. «Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας αυτό σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι’ αυτό τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις