Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάριος – Μενίδι: Απορρίφθηκε η έφεση του Δημοσίου
ΕΛΛΑΔΑ

Μάριος – Μενίδι: Απορρίφθηκε η έφεση του Δημοσίου

Το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο απέρριψε ομοφώνως την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου

Δεύτερη νίκη στην αντιδικία με το Δημόσιο πέτυχε η οικογένεια του άτυχου 11χρονου Μάριου Σουλούκου, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου στο Μενίδι, στις 8 Ιουνίου του 2017. Η νίκη αυτή έρχεται κόντρα στις αιτιάσεις του Δημοσίου και την άρνηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (παρά το σχετικό αίτημα του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ) να λήξει συμβιβαστικά η υπόθεση αποζημίωσης.

Το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο με την απόφαση του απέρριψε ομοφώνως την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, διατηρώντας την αρχική αποζημίωση των 490.000 ευρώ για την οικογένεια του μικρού Μάριου. Μάλιστα το δικαστήριο επιρρίπτει ξεκάθαρα ευθύνες στο δημόσιο (αστυνομία) για το γεγονός ότι δεν είχε λάβει τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα σε μια περιοχή που μαστίζεται από την εγκληματικότητα.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Να αποζημιωθεί η οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου Σουλούκου

Να σταματήσει η αντιδικία του Ελληνικού Δημοσίου με την οικογένεια του 11χρονου Μάριου Σουλούκου, και να αποζημιωθεί άμεσα, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1, “Πρωινοί Τύποι”. Ο κ. Θεοδωρικάκος πήρε θέση για το θέμα, τονίζοντας ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να σταματήσει η αντιδικία του ελληνικού Δημοσίου με την οικογένεια του παιδιού. Ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι έως τώρα δικαστικές αποφάσεις και να αποζημιωθεί η οικογένεια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», η μητέρα του άτυχου Μάριου, Διονυσία Σουλούκου, επεσήμανε πως «το Διοικητικό Εφετείο μας δικαίωσε, αναγνώρισε την ευθύνη του Δημοσίου και την εγκατάλειψη του Δήμου μας. Το Ελληνικό Δημόσιο δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο σε εμάς. Βγήκε η πρώτη δικαστική απόφαση υπέρ μας. Ασκούν έφεση. Συνεχίζουν να μας πολεμούν. Έχουμε δύο καταδικαστικές αποφάσεις».

«Οι σφαίρες συνεχίζουν να πέφτουν στην αυλή μας. Ζητάμε περισσότερη αστυνόμευση και γενικότερα να ασχοληθούν με τον Δήμου μας», ανέφερε η μητέρα του άτυχου 11χρονου.

«Για τη δολοφονία του παιδιού μου υπεύθυνο είναι το Ελληνικό Δημόσιο» λέει ο πατέρας του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι

Ο πατέρας του Μάριου κ. Θανάσης Σουλούκος μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι η απόφαση αυτή είναι μια μερική ικανοποίηση, αλλά όχι δικαίωση, αφού το παιδί του δεν γυρίζει πίσω. «Για τη δολοφονία του παιδιού μου υπεύθυνο είναι το ελληνικό δημόσιο. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η πολιτεία γιατί εδώ και πολλά χρόνια σε όλες αυτές τις περιοχές που έχουν έντονο πρόβλημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας έχουν αφήσει τον κάθε παραβατικό να αλωνίζει να κάνει ό,τι θέλει ανεξέλεγκτα και να παίζει με τις ζωές μας. Υπάρχουν δυο καταδικαστικές αποφάσεις και όλα αυτά τα χρόνια, εδώ και 5 χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν έπεσε πάνω στο πρόβλημα να δώσει λύση για να επανέλθει η ασφάλειά μας και να ζούμε σαν κανονικοί άνθρωποι. Αντιθέτως έδειξε ένα πολύ σκληρό πρόσωπο απέναντι στην οικογένειά μου. Μας γέμισε στεναχώρια, άγχος και ψυχολογική φόρτιση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις