Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές: Γιατί να τις στερηθούμε;
PLUS

Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές: Γιατί να τις στερηθούμε;

Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές: Γιατί όμως να στερηθούμε τις αγαπημένες μας πατατούλες;

Αν υπάρχει κάτι που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φαγητού μας αυτό είναι οι πατάτες. Τηγανητές, ψητές στον φούρνο, πουρές, σε ό,τι μορφή κι αν είναι τις λατρεύουμε και τις απολαμβάνουμε εξίσου. Βέβαια, οι τηγανητές είχαν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Ωστόσο, ξέρουμε καλά ότι το πολύ λάδι και το τηγάνισμα δεν είναι τόσο υγιεινό όσο για παράδειγμα το ψήσιμο στον φούρνο.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να τις φτιάχνεις:
ΥΛΙΚΑ 🍟

5-6 μέτριες πατάτες

2 κ.σ ελαιόλαδο

100 γρ. τυρί παρμεζάνα

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 🍟

Κόβουμε τις πατάτες μαζί με την φλούδα τους σε μικρές κυδωνάτες.

Τις βράζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες μαζί με το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε μία σακούλα βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το αλάτι, την γλυκιά πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και κλείνουμε καλά την σακούλα.

Ανασηκώνουμε και χτυπάμε δυνατά την σακούλα για να ανακατευτούν πολύ καλά και να κολλήσει η παρμεζάνα πάνω στις πατάτες.

Τις στρώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 170C.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις