Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία: Η ιστορία του λέκτορα που σκοτώθηκε περιμένοντας να πάρει ψωμί
ΚΟΣΜΟΣ

Άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία: Η ιστορία του λέκτορα που σκοτώθηκε περιμένοντας να πάρει ψωμί

Άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία: Ο λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου Τζίμι Χιλ έπεσε νεκρός την ώρα που στεκόταν στην ουρά του φούρνου για να πάρει ψωμί

Ανάμεσα στους πολίτες που δολοφονήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία ενώ περίμεναν στην ουρά για να πάρουν ψωμί ήταν και ένας Αμερικάνος πολίτης και η ιστορία του συγκλονίζει. O Τζίμι Χιλ εγκλωβίστηκε στο νοσοκομείο του Τσερνίχιβ, στα βόρεια της Ουκρανίας, όταν οι Ρώσοι άρχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη. Είχε συνοδεύσει την Ουκρανή σύντροφό του στην κλινική για τη θεραπεία της, καθώς έπασχε από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας. “O Τζίμι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Πέρασε, όμως, μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του στην Ουκρανία. Η οικογένεια του έμαθε ότι σκοτώθηκε τη στιγμή που αναζητούσε φαγητό” ανέφερε το FOX9.

Αρνήθηκε να την εγκαταλείψει όταν ξεκίνησε η ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία πριν από τρεις εβδομάδες. “Δε θα εγκατέλειπε ποτέ την Ίρα…” υποστήριξε η αδελφή του.

Ραγίζει καρδιές η καταγραφή του μαρτυρίου που περνούσε. “Αντέχουμε ακόμα. Κάνει πολύ κρύο. Οι μερίδες είναι περιορισμένες. Βομβαρδισμοί και εκρήξεις σχεδόν όλη τη νύχτα. Είναι δύσκολο να κοιμηθείς.Ο κόσμος παθαίνει κατάθλιψη” έγραφε στο Facebook, συμπληρώνοντας: “Ανηλεείς βομβαρδισμοί! Ακόμα ζωντανός. Φαγητό περιορισμένο. Το δωμάτιο πολύ κρύο. Η Ίρα είναι στην εντατική”. Μία μέρα στεκόταν στην ουρά του φούρνου για να πάρει ψωμί όταν έπεσε νεκρός από πυρά.

“Ήταν ο άνθρωπος που βοηθάει και κάποιος να βρει σε περίπτωση κρίσης” πρόσθεσε η αδελφή του.

Ο 67χρονος Αμερικανός λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου άφησε πίσω του δύο παιδιά αλλά και ένα μεγάλο γιατί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις