Επίθεση από καρχαρία: Γυναίκα περιγράφει την εφιαλτική εμπειρία της

ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση από καρχαρία: Γυναίκα περιγράφει την εφιαλτική εμπειρία της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Επίθεση από καρχαρία: Πώς έγινε η επίθεση από τον καρχαρία

18.03.2022 | 17:26

Την τρομακτική εμπειρία της επίθεσης από καρχαρία περιέγραψε μια γυναίκα στο TikTok λέγοντας μάλιστα πως ένιωσε σαν να πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Τα Σαγόνια του Καρχαρία». Η 35χρονη Χέδερ Γουέστ από το Μοντγκόμερι του Τέξας, μοιράστηκε τη συγκλονιστική ιστορία της σε μια σειρά από βίντεο στο TikTok, με το πρώτο από αυτά να έχει προβληθεί περισσότερες από 16 εκατομμύρια φορές. Είχε επισκεφθεί το Εθνικό Πάρκο Dry Tortugas στη Φλόριντα με μερικούς συναδέρφους της, επίσης λάτρεις της περιπέτειας, τον Ιανουάριο, αλλά το ταξίδι δεν εκτυλίχθηκε τόσο καλά όσο περίμεναν όταν αποφάσισαν να κάνουν μια βουτιά στο νερό.

Πώς έγινε η επίθεση από τον καρχαρία

Ενώ οι φίλοι της παρέμειναν στην ακτή, η Γουέστ θέλησε να τραβήξει βίντεο στον ωκεανό, όταν ξαφνικά «αισθάνθηκε κίνδυνο». Λίγες στιγμές αργότερα, βρισκόταν στα σαγόνια του καρχαρία. «Μια φωνή στο κεφάλι μου έλεγε: ‘Φύγε τώρα’ είπε η Γουέστ στο Jam Press. «Μόλις γύρισα το κεφάλι μου προς την παραλία, ένιωσα κάτι να με αρπάζει από τον αστράγαλό μου. Αν και δευτερόλεπτα πιο πριν είχα δει τους φίλους μου στην παραλία, ο εγκέφαλός μου ακόμα δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε και νόμιζα ότι κάποιος από αυτούς με άρπαξε για να με τρομάξει. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή πόσο δυνατοί ήταν. Ένιωθα ότι ο αστράγαλός μου είχε πιαστεί σε κάποια μέγγενη. Απλώς κάθισα εκεί περιμένοντας να το αφήσει».

Τότε η Γουέστ ένιωσε ένα «τεράστιο τράνταγμα» στο πόδι της και συνειδητοποίησε πως ήταν ένας καρχαρίας που της επιτέθηκε. «Καθώς με έσερνε μέσα στο νερό, ήξερα ότι ήμουν μόνη μου και έπρεπε να αντεπιτεθώ αν ήθελα να έχω κάποια ευκαιρία να επιβιώσω» θυμάται. «Γύρισα ανάσκελα με το πόδι μου ακόμα στραμμένο προς την αντίθετη κατεύθυνση, και άρχισα να κλωτσάω το πρόσωπό του με το καλό μου πόδι».

@wildwitchofthew3st 💥🦈 #shark #sharkattack #sharkweek #fyp #ArbysDiabloDare #sharkfighter #number11 ♬ Jaws Theme – Jaws
«Του έριξα μπουνιά και με τα δυο μου χέρια -Ένιωσα σαν να ήμουν στην ταινία ‘Τα σαγόνια του καρχαρία’»

Η Γουέστ εξήγησε ότι φορούσε βατραχοπέδιλα και «δεν μπορούσε να πάρει την ώθηση που χρειαζόταν για να του δώσει μια καλή μπουνιά στο πρόσωπο». «Είχα τρελαθεί τόσο που ούρλιαζα ‘γαμ@@@’ ενώ του έριξα μπουνιά στο πρόσωπό του και με τις δύο γροθιές μου – και τότε ήταν που αποφάσισε να με αφήσει». Μόλις ελευθερώθηκε, η Γουέστ που νόμιζε ότι είχε χάσει το πόδι της, φώναξε στους φίλους της για βοήθεια, ενώ προσπαθούσε να ανασυνταχθεί σε περίπτωση που της επιτεθεί ξανά. «Το νερό έγινε κόκκινο από το αίμα και δε μπορούσα να δω πού πήγαινε» είπε. «Ένιωσα σαν να μην ήμουν στην ταινία ‘Τα σαγόνια του Καρχαρία’ εκείνη τη στιγμή».

Οι φίλοι της, την έσυραν τελικά από τα χέρια στην παραλία και ένας από αυτούς άρχισε να ασκεί πίεση στην πληγή στο πόδι της, ενώ ένας άλλος προσπαθούσε να καλέσει για βοήθεια. «Σε αυτό το σημείο, εξακολουθούσα να νομίζω πως είχα χάσει το πόδι μου» είπε. «Κοίταξα κάτω και το είδα ακόμη εκεί και άρχισα να ουρλιάζω: ‘Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κέρδισα!». «΄Μετά ήμουν πολύ χαρούμενη. Απλώς ένιωσα τόσο ευγνώμων που ζούσα» είπε.

«Δεν στενοχωρήθηκα ούτε έκλαψα καθόλου»

«Δεν στενοχωρήθηκα ούτε έκλαψα καθόλου». Περιγράφοντας τον καρχαρία, δύο ντόπιοι αναγνώρισαν ότι πρόκειται για έναν λεμονοκαρχαρία μήκους 2 μέτρων που έκανε κύκλους και είχε επιτεθεί σε πολλά πουλιά. Η Γουέστ μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νησί και στη συνέχεια στο Ιατρικό Κέντρο Lower Keys στη Φλόριντα. Αλλά εκεί όπως λέει, δεν την βοήθησαν αμέσως. Υποστήριξε ότι της είπαν πως το προσωπικό ήταν «πολύ απασχολημένο» με αποτέλεσμα να αρχίσει μόνη της να κάνει ότι μπορεί.

«Άρχισα να αφαιρώ τον επίδεσμο και να καθαρίζω μόνη μου την περιοχή γύρω από την πληγή» είπε. «Δεν μου είχαν δώσει κανένα παυσίπονο για τον πόνο και αυτή η διαδικασία ήταν εξαιρετικά επώδυνη». Τελικά, οι γιατροί της έκαναν αργότερα 18 ράμματα. Και όπως λέει παρόλο που έχει υποστεί μόνιμη βλάβη στο πόδι της, παρά τη φρικτή δοκιμασία που πέρασε, επέστρεψε στο νερό μόλις 4 εβδομάδες μετά την επίθεση από τον καρχαρία. Χιλιάδες χρήστες του TikTok έχουν σχολιάσει τα βίντεο της Γουέστ, πολλοί από τους οποίους ενθουσιάστηκαν από την απίστευτη ιστορία της. «Φίλε, είσαι τόσο τυχερή, κάποιος σε πρόσεχε» έγραψε κάποιος με έναν άλλον να σχολιάζει: «Αυτό είναι το είδος της επίθεσης καρχαρία που θέλω».

@wildwitchofthew3st Hmmm, something’s a little off 🤔 #lowerkeysmedicalcenter #patientdumping #keywest #shark #sharkattack #11 #sharkfighter #ShowUsYourDrawers ♬ Emotional Damage – Dubskie
Ετικέτες
Exit mobile version