Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ακάρ για Αιγαίο: Νέες προκλητικές δηλώσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακάρ για Αιγαίο: Νέες προκλητικές δηλώσεις

Ακάρ για Αιγαίο: Τι είπε μετά την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, κατέληξε να προτείνει την από κοινού τουριστική και πλουτοπαραγωγική εκμετάλλευση του Αιγαίου. Ο Ακάρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για συνεκμετάλλευση “των πλούτων του Αιγαίου”. “Με τον κύριο υπουργό, με τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες, για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα, ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δύο χωρών να ευημερούν. Για να μοιραστούν τα πλούτη και τις ομορφιές του Αιγαίου. Υπάρχει ο τουρισμός, η αλιεία και διάφοροι άλλοι πόροι. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης”, ανέφερε ο κ. Ακάρ, μιλώντας, μάλιστα για “θετική ανταπόκριση” του κ. Παναγιωτόπουλου.

“Είδαμε θετική ανταπόκριση”

“Αυτό είπαμε. Και είδαμε θετική ανταπόκριση από τον Έλληνα ομόλογό μας. Το επόμενο διάστημα περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση”, υπογράμμισε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Καθημερινής, Μανώλη Κωστίδη. Από την πλευρά του πάντως, το υπουργείο Άμυνας, χθες, στον απόηχο της συνάντησης των δύο υπουργών, σημείωνε ότι υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει των κανόνων διεθνούς δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας.

Όπως γράφει η ανταποκρίτρια του ethnos.gr στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Χουλουσί Ακάρ υπενθύμισε ότι η πρώτη και η τρίτη από τις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών, έγιναν στην Αθήνα. Η δεύτερη έγινε στην Τουρκία, οπότε, σημείωσε ο Τούρκος υπουργός, ότι είναι η σειρά της Τουρκίας τώρα για την τέταρτη συνάντηση. Ο Ακάρ δήλωσε ότι περιμένουν την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τη συνάντηση αναφορικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ότι αυτό το θέμα το συζήτησε στη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Τις δηλώσεις Ακάρ μεταφέρει και το τουρκικό trthaber.com.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις