Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Βάφλα χωρίς βαφλιέρα: Κι όμως, γίνεται!
PLUS

Βάφλα χωρίς βαφλιέρα: Κι όμως, γίνεται!

Βάφλα χωρίς βαφλιέρα: Οι βάφλες συνήθως απαιτούν τη δική τους συσκευή για να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό τους σχήμα.

Λαχταράς βάφλες για το πρωινό αλλά ούτε να βγεις έξω θέλεις ούτε έχεις και βαφλιέρα να φτιάξεις στο σπίτι; Και όμως υπάρχει λύση.

Οι βάφλες συνήθως απαιτούν τη δική τους συσκευή για να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό τους σχήμα.

Αν όμως δεν την έχεις ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας, μπορείς να την αντικαταστήσεις απλά με το σχαροτήγανο σου.

Μπορείς να ετοιμάσεις το μίγμα για τις βάφλες και να το ψήσεις στο σχαροτήγανο, αρχικά πάνω στο μάτι της κουζίνας και στη συνέχεια για λίγα λεπτά μέσα στο φούρνο -προσοχή το τηγάνι να είναι κατάλληλο και για φούρνο. Έτσι, θα έχεις αφράτες και λαχταριστές βάφλες, με τη διαφορά ότι αντί για τετραγωνιάκια θα έχουν στην επιφάνεια τους ραβδώσεις.

Όσο για τα toppings, μπορείς να σερβίρεις τις βάφλες σου με ό,τι προτιμάς: φρέσκα φρούτα, σιρόπι, μέλι, γιαούρτι ή παγωτό.

Το τελειότερο μείγμα για βάφλες
Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
1-2 κ. σ. ζάχαρη
½ κ. γ. αλάτι
2 αυγά
1 2/3 φλιτζανιού γάλα
1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά, με το γάλα, τα λάδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε καλά, με τον αυγοδάρτη, να ομογενοποιηθούν.

Λαδώνουμε ελαφρά και ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα. Ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τις σερβίρουμε ιδανικά ζεστές ή χλιαρές συνοδεύοντας με γαρνιτούρες της επιλογής μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις