Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Από τον Παναθηναϊκό στα ευρωπαϊκά σαλόνια
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Από τον Παναθηναϊκό στα ευρωπαϊκά σαλόνια

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Το βράδυ της Τρίτης στο Άμστερνταμ ήταν το πιο σημαντικό της καριέρας του.

Η Μπενφίκα νίκησε τον Άγιαξ 1-0 το βράδυ της Τρίτης στο Άμστερνταμ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League μετά από έξι χρόνια. Κάτω από τα δοκάρια των αετών και βασικός από την αρχή βρισκόταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας της γενιάς του, που το προσεχές καλοκαίρι όλα δείχνουν πως θα κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας του σε μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, που κόντρα στις αντιξοότητες, μέσα από το ταλέντο, την σκληρή δουλειά και την επιμονή κατάφερε να βρίσκεται στους κορυφαίους τερματοφύλακες αυτή την στιγμή στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας πορτιέρε ξεκίνησε την καριέρα του μέσα από μία… τυχαία μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό το 2016 και μία μετακίνηση ενάμισι χρόνο μετά που γλίτωσε από την χρεοκοπία το «τριφύλλι»! Αρχικά ο ΠΑΟ το 2016 είχε συμφωνήσει με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, έναν εξτρέμ που οι εμφανίσεις του στην Ξάνθη είχαν γεμίσει με προσδοκίες το παρόν και το μέλλον του. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας των υπογραφών, ο θείος του ποδοσφαιριστή και μάνατζέρ του Νίκος Χατζής ανέφερε πως εκτός από τον Παναγιώτη, υπάρχει και ο Οδυσσέας που αγωνίζεται στην Κ21 της Εθνικής Γερμανίας ως τερματοφύλακας.

Χωρίς δεύτερη σκέψη

Στον Παναθηναϊκό δεν θα το σκεφτούν λεπτό και θα φέρουν άμεσα στην Ελλάδα τον ταλαντούχο γκολκίπερ που μέχρι τότε αγωνιζόταν στην Στουτγκάρδη. Με τον τότε Στραματσόνι θα παίξει ελάχιστα και ο ερχομός του Μαρίνου Ουζουνίδη, θα φέρει τον ”Odi” βασικό κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού. Θα πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και τοποθετήθηκε γρήγορα στη βιτρίνα προς πώληση, όταν τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Γιάννης Αλαφούζος έκοψε την χρηματοδότηση.

Η Μπενφίκα εμφανίστηκε σαν από μηχανής Θεός εκτός μεταγραφικής περιόδου, τον Σεπτέμβριο. Η πρόταση για την παραχώρηση του Βλαχοδήμου αντί 1.5 εκατομμυρίων ευρώ έγινε αμέσως αποδεκτή, καθώς ο πορτογαλικός σύλλογος συμφώνησε να καταβάλλει όλο το ποσό άμεσα και όχι σε δόσεις όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Για αυτό και οι Λουζιτανοί δεν συζήτησαν καν για ποσοστό μεταπώλησης. Με τα χρήματα αυτά ο σύλλογος κατάφερε να μείνει όρθιος το επόμενο διάστημα και μπορέσει να γλιτώσει από χειρότερες καταστάσεις. Πέντε χρόνια μετά, το καλοκαίρι του 2022, η αξία πώλησης του παίκτη αναμένεται να χτυπήσει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις