Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς μαλακώνω το βούτυρο: Ένα κόλπο για να μην καθυστερείς
PLUS

Πώς μαλακώνω το βούτυρο: Ένα κόλπο για να μην καθυστερείς

Πώς μαλακώνω το βούτυρο: Ξέχασες να βγάλεις το βούτυρο από το ψυγείο και είναι παγωμένο;

Πώς να μαλακώσεις το βούτυρο; Τι είναι το μαλακό βούτυρο;  Είναι το βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και είναι απαραίτητο σε διάφορα μείγματα όπως του κέικ, των cupcakes ή μιας γλυκιάς πίτας. Όταν το βούτυρο είναι μαλακωμένο ανακατεύεται σωστά με τη ζάχαρη και με το χτύπημα μετατρέπεται σε μια αχνοκίτρινη κρέμα με υφή σαν σαντιγί. Αυτό το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, γιατί λιώνει η ζάχαρη μέσα στο βούτυρο και το μείγμα ξεκινάει να διογκώνεται ήδη από το χτύπημα και έχουμε στο τέλος αέρινο, φουσκωτό και αφράτο κέικ. Πάμε να δούμε πώς να μαλακώσεις το βούτυρο; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει το μυστικό στο site της.

bread on white ceramic bowl beside bread
Ξέχασες να βγάλεις το βούτυρο από το ψυγείο και είναι παγωμένο;

Τρίψε το παγωμένο βούτυρο στον χοντρό τρίφτη και σε 5′ είναι έτοιμο, μαλακό και σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψιλόκοψε το βούτυρο με μαχαίρι σε μικρά κομματάκια και σε 5′ είναι έτοιμο, μαλακό βούτυρο, να ανακατευτεί σε όλα τα μείγματα.

Βάλε το παγωμένο βούτυρο σε σακουλάκι τροφίμων. Χτύπησέ το με τον πλάστη ή με άλλο βαρύ αντικείμενο να γίνει πλατύ και πολύ λεπτό. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για μείγμα σφολιάτας.

Βάλε 2 φλ. νερό σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και σε 2-3′ αυτό θα πάρει βράση. Βάλε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε ένα άλλο φαρδύ μπολ. Ακούμπησε το μπολ με το βούτυρο δίπλα σε αυτό με το βραστό νερό και κλείσε την πόρτα του φούρνου. Χωρίς να βάλεις σε λειτουργία το φούρνο, το βούτυρο θα μαλακώσει σε λίγα λεπτά από τους καυτούς ατμούς του νερού.

Τέλος, μπορείς να βάλεις το βούτυρο σε μπεν μαρί για να μαλακώσει. Προσοχή μην λιώσει γιατί θα αλλάξει η σύσταση του μίγματος και αν πρόκειται για κέικ, το κέικ δεν θα πάρει όγκο στο τέλος.

white ceramic mug surrounded by petaled flowers
Αυτό είναι το μυστικό για να καθαρίσετε σωστά τον τρίφτη
Πώς θα διατηρήσουμε τις μπανάνες φρέσκες για μεγαλύτερο διάστημα
Μυστικά για τέλειο τοστ
Το κόλπο να μαλακώσεις τη ζάχαρη που έχει «πετρώσει» μέσα στο βάζο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις