Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Καύσιμα ανατιμήσεις: Οι οδηγοί αναγκάζονται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα ανατιμήσεις: Οι οδηγοί αναγκάζονται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους

Καύσιμα ανατιμήσεις: Η Ρωσία απείλησε την Ευρώπη πως το μόνο που θα καταφέρει με τις κυρώσεις είναι να πληρώνουν οι Ευρωπαίοι τριπλάσια το πετρέλαιο.

Τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν από πρώτο χέρι και οι Έλληνες καταναλωτές, καθώς η βενζίνη και το πετρέλαιο έχουν ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ανακοινώσει εντός της επόμενης εβδομάδας μέτρα. Πάντως η Ρωσία απείλησε ανοιχτά την Ευρώπη πως το μόνο που θα καταφέρει με τις κυρώσεις είναι να πληρώνουν οι Ευρωπαίοι τριπλάσια πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ρεύμα. Η τιμή στην αμόλυβδη άγγιξε χθες 12/3 στην Αθήνα τα 2,119 ευρώ το λίτρο σε κάποια πρατήρια.

«Οι καταναλωτές ανησυχούν καθώς ο προϋπολογισμός στα νοικοκυριά έχει εκτροχιαστεί από τα συνεχόμενες ανατιμήσεις στα καύσιμα και ψάχνουν τρόπους ώστε να μειωθεί το κόστος μετακίνησης» αναφέρει ο ρεπόρτερ του MEGA. Ο Γιώργος,πατέρας δυο παιδιών θα πηγαίνει πλέον στην εργασία του μαζί με συναδέλφους για να μοιράζεται το κόστος της μετακίνησης. «Με τα τωρινά δεδομένα σκεφτόμαστε να πηγαίνουμε 2 -3 μαζί στη δουλειά δεν γίνεται. Χτες γέμισα το αμάξι με 100 ευρώ η κατάσταση είναι απογοητευτική», δηλώνει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις