Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι ληστές των… διανυκτερευόντων
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι ληστές των… διανυκτερευόντων

Ληστείες Θεσσαλονίκη: Εννέα ληστείες σε εννέα ημέρες κατηγορούνται ότι διέπραξαν τρεις 20χρονοι.

Εννέα ληστείες σε εννέα ημέρες(!) είχαν διαπράξει τρεις νεαροί, που είχαν εξελιχθεί, με τη φρενήρη δράση τους, σε μεγάλο πονοκέφαλο, πρώτα για τους καταστηματάρχες στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και μετά για την Αστυνομία, που έτρεχε και δεν… έφθανε έως τώρα τους ληστές. Τα πράγματα άλλαξαν όμως, μετά την δέκατη ένοπλη ληστεία που επιχείρησαν οι τρεις 20χρονοι, οι οποίοι χτυπούσαν τις νύχτες προς τα ξημερώματα, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτάτη είχαν χαρτογραφήσει τις διαδρομές που ακολουθούσαν οι ληστές, γνώριζαν ότι οι κακοποιοί προτιμούν τα διανυκτερεύοντα καταστήματα με ψιλικά και καφέ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, που λειτουργούσαν ως αργά. Έτσι εκπόνησαν ειδικό σχέδιο με περιπολίες από αστυνομικούς των ομάδων κρούσης, πάνω στις διαδρομές που είχαν τσεκαρισθεί.

Τη νύχτα της 7ης Μαρτίου οι δράστες επιχείρησαν να ληστέψουν κατάστημα ΟΠΑΠ στην Πυλαία. Αστυνομικοί, ωστόσο, περιπολίας, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, συνελήφθησαν τρεις 20χρονοι ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα ληστείας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Χτυπούσαν ξημερώματα

«Συγκεκριμένα», αναφέρει η Αστυνομία «οι προαναφερόμενοι, ξημερώματα, αποπειράθηκαν να ληστέψουν με την απειλή πιστολιού κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή της Πυλαίας, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς του Τ.Π.Κ.Ε. και συνελήφθησαν. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από 26-02-2022 έως την σύλληψή τους, διέπραξαν, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, συνολικά εννέα ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών-καφέ, μίνι μάρκετ, πρατήριο υγρών καυσίμων και πρατήριο τυχερών παιχνιδιών στις περιοχές Πυλαίας, Θέρμης, Περαίας, Χαριλάου και Νέας Κερασιάς, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και προϊόντα.

Η σύλληψη 28χρονου για ληστείες

Η σύλληψη των τριών ήρθε λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη επίσης 28χρονου, ο οποίος λήστευε καταστήματα στην Πολίχνη. Ο 28χρονος, είχε συλληφθεί μεσημβρινές ώρες. Ο δράστης εισέβαλε σε φαρμακείο όπου με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε χρηματικό ποσό και στη συνέχεια συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν. «Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε», ανακοίνωσε η Αστυνομία «ότι ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα από 03 έως 28 Φεβρουαρίου 2022 εισήλθε σε δύο καταστήματα ψιλικών (στο ένα εξ αυτών, δύο φορές) και σε ένα πρατήριο άρτου και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε χρηματικά ποσά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις