Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φωτιά σε ουρανοξύστη – Λονδίνο: Συναγερμός στην πυροσβεστική
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά σε ουρανοξύστη – Λονδίνο: Συναγερμός στην πυροσβεστική

Φωτιά σε ουρανοξύστη - Λονδίνο: Το πολυώροφο κτίριο στεγάζει διαμερίσματα και γραφεία και εκκενώθηκε αμέσως.

Περισσότεροι από 125 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε έναν ουρανοξύστη στο Λονδίνο, κοντά στο Σίτι, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης. Το πολυώροφο κτίριο, που στεγάζει διαμερίσματα και γραφεία, εκκενώθηκε. Οι φλόγες είναι ορατές από τον δρόμο και πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαντίκ Καν, έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβεστικά οχήματα για να κατασβήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον 17ο όροφο.

Ο Καν ζήτησε από τους Λονδρέζους να αποφεύγουν την περιοχή και τους γύρω δρόμους, που έχουν αποκλειστεί για την κυκλοφορία. Ένας περαστικός, σύμφωνα με τη DailyMail δημοσίευσε βίντεο από τη φωτιά στο Twitter και ισχυρίστηκε ότι «γυάλινες πλάκες έπεφταν στο έδαφος». Έγραψε: «Τεράστια φωτιά στο Aldgate. Τεράστια γυάλινα πάνελ πέφτουν εκατοντάδες μέτρα στο έδαφος, απαίσια σκηνικά». Οι πυροσβέστες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τα αίτια της πυρκαγιάς αλλά έχουν κινητοποιήσει κλιμάκιο 64 μέτρων στο σημείο του συμβάντος.

«Φυσάει πολύ, οπότε φαίνεται ότι ο καπνός και οι φλόγες πνέουν παντού»

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου βρίσκεται επίσης στο σημείο και δημοσίευσε στο Twitter: «Απαντάμε σε μια πυρκαγιά στην Whitechapel High Street με τους συναδέλφους μας στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή, προσπαθήστε να μείνετε σε εσωτερικούς χώρους και να κρατάτε τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά. Ακολουθούν περισσότερες ενημερώσεις».

Ο μάρτυρας Owen Willis είπε στη The Mirror: «Από την ανατολική όψη, στην Commercial Road, μπορούμε να δούμε μια σειρά από παράθυρα με φωτιά να καίει ακόμα στις οροφές. «Φυσάει πολύ, οπότε φαίνεται ότι ο καπνός και οι φλόγες πνέουν παντού». Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ίδια πλατφόρμα διακρίνονται φλόγες και καπνός να υψώνονται από το πολυώροφο κτίριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις