Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς μαλακώνω το αβοκάντο: Το απόλυτο trick
PLUS

Πώς μαλακώνω το αβοκάντο: Το απόλυτο trick

Πώς μαλακώνω το αβοκάντο: Τα βήματα για να κάνεις το αβοκάντο σου ώριμο μέσα σε ένα λεπτό.

Το σενάριο έχει ως εξής: Ξυπνάς το πρωί και ονειρεύεσαι να φας για πρωινό avocado toast με τηγανητά αυγά. Τέλεια! Τα υλικά τα έχεις όλα, μόνο που… το αβοκάντο σου δεν είναι αρκετά ώριμο για να δημιουργήσεις το απόλυτο toast. Μην σε πιάνει απελπισία. Πολύ απλά μπορείς μόνη σου να κάνεις ώριμο το αβοκάντο που έχεις σε χρόνο dt! Το μυστικό βρίσκεται στον φούρνο μικροκυμάτων σου.

Τα βήματα για να κάνεις το αβοκάντο σου ώριμο σε λιγότερο από ένα λεπτό είναι τα εξής:

#1 Κόψε το αβοκάντο στη μέση και αφαίρεσε το κουκούτσι του

#2 Τύλιξε με μεμβράνη τα δύο κομμάτια αβοκάντο και βάλε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Προσοχή, η μεμβράνη να είναι ιδανική για φούρνο μικροκυμάτων.

Τι κάνεις στη συνέχεια

Εφόσον το αβοκάντο είναι πια τόσο μαλακό όσο θέλεις μπορείς να το απλώσεις στο ψωμί του τοστ και να απολαύσεις το avocado toast σου. Αν δεν σου αρέσει που είναι τόσο ζεστό έχεις εναλλακτική! Βάλε το αβοκάντο για λίγα λεπτά στο ψυγείο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσοχή! Το αβοκάντο που θα βάλεις στον φούρνο μικροκυμάτων καλό είναι να το χρησιμοποιήσεις εκείνη την ώρα ή έστω μέσα στη μέρα. Μην το βάλεις στο ψυγείο και το αφήσεις γιατί όσο περνούν οι μέρες σίγουρα θα χαλάσει.

Με το αβοκάντο μπορείς να φτιάξεις πολλές, υπέροχες και εύκολες συνταγές. Από σαλάτες μέχρι θρεπτικά τοστ. Το αβοκάντο θα το βρεις στη λαϊκή αγορά και στο supermarket κάθε εποχή του χρόνου. Ευδοκιμεί -εκτός από τις τροπικές περιοχές- και σε περιοχές όπου μπορούν να αναπτυχθούν εσπεριδοειδή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις