Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τηλεφωνικές απάτες: Υποδυόταν τις κόρες των θυμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνικές απάτες: Υποδυόταν τις κόρες των θυμάτων

Τηλεφωνικές απάτες: Γυναίκα από τη Βουλγαρία με τον γιο της συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη πριν διαφύγουν στην πατρίδα τους.

Γυναίκα-«μίμος» παρίστανε στο τηλέφωνο με τόσο πειστικό τρόπο τις κόρες των θυμάτων της συμμορίας στην οποία συμετέχει, ώστε οι μητέρες- αποδέκτες των τηλεφωνημάτων, μέσα στον τρόμο τους, έσπευδαν να πραδώσουν στους «εισπράκτορες» του κυκλώματος από τη Βουλγαρία, δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Πρόκειται για μία ακόμη συμμορία με «έδρα» τη Βουλγαρία και «απεσταλμένους» για την είσπραξη στην Ελλάδα, τα μέλη της οποίας μετέρχονταν το σενάριο της «ιατρικής ομάδας», η οποία, δήθεν πληροφορούσε τα θύματα ότι οι κόρες τους, τραυματισμένες σοβαρά σε τροχαίο, είχαν ανάγκη χειρουργείου και μετρητών για την επέμβαση! Στη διάρκεια των τηλεφωνημάτων, η γυναίκα-«μίμος», απομακρυσμένη από το ακουστικό, κλαίγοντας συνήθως, «παρακαλούσε» τη μητέρα της, να δώσει τα χρήματα «στον γιατρό και την ομάδα του», γιατί -δήθεν- είχε τραυματισθεί σοβαρά!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας των Μουδανιών, κατάφεραν μετά από έρυνα να περάσουν χειροπέδες σε μία μητέρα από τη Βουλγαρία και τον γιο της και σε μί ακόμη Βουλγάρα υπηκοο, ενώ αναζητούνται οι εγκέφαλοι. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι το κύκλωμα αυτό είχε υφαρπάξει ποσό άνω των 66.000 ευρώ από μόις τρία θύματα, που τρομοκράτησαν.

Τα τηλεφωνήματα του τρόμου

Η Αστυνομία παραθέτει τον τρόπο δράσης, σχεδόν πανομοιότυπο σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις: «Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι συγγενικό τους πρόσωπο που δήθεν τραυματίσθηκε σε τροχαίο ατύχημα, αλλά και τον γιατρό νοσοκομείου και ζητούσαν χρήματα με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης ιατρικής επέμβασης. Όπως διαπιστώθηκε, με την παραπάνω μεθοδολογία εξαπάτησαν την 26η Φεβρουαρίου 2022, δύο ημεδαπές γυναίκες σε περιοχές της Χαλκιδικής, από τις οποίες απέσπασαν συνολικό χρηματικό ποσό 23.680 ευρώ.

Η πρώτη σύλληψη

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα παραπάνω χρήματα παρέλαβε η μία αλλοδαπή γυναίκα, η οποία εντοπίσθηκε αργότερα την ίδια ημέρα και συνελήφθη. Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το σύνολο του χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στις παθούσες». Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μουδανιών, μετά τη σύλληψη της προαναφερόμενης «εισπράκτορα» της σπείρας, πληροφορήθηκαν ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της, θα τα παρέδιδε στη μητέρα και τον γιο της, σε ραντεβού στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, όταν οι τελευταίοι εμφανίστηκαν στο ραντεβού να παραλάβουν τα χρήματα και να φύγουν για τη βουλγαρία, επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν μητέρα και γιο.

Άλλα 43.000 ευρώ στον Έβρο!

«Επίσης διαπιστώθηκε», αναφέρει ακόμη η Αστυνομία «ότι η δεύτερη αλλοδαπή γυναίκα, σε δύο περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης και μετά από καθοδήγηση συνεργού της, παρέλαβε την 24η Φεβρουαρίου 2022 από περιοχή του Έβρου, χρηματικό ποσό 43.000 ευρώ, καθώς και άγνωστο χρηματικό ποσό το Νοέμβριο του 2021 σε περιοχή της Αττικής». Κατασχέθηκαν ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους και τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις