Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ηχητικό Βγενόπουλου – Θάνου: Ο Άρειος Πάγος εξετάζει εάν θα ανασυρθεί από το αρχείο η έρευνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχητικό Βγενόπουλου – Θάνου: Ο Άρειος Πάγος εξετάζει εάν θα ανασυρθεί από το αρχείο η έρευνα

Ηχητικό Βγενόπουλου - Θάνου:Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών μελετάται το ενδεχόμενο ανάσυρσης από το αρχείο της μήνυσης του Βγενόπουλου σε βάρος της Βασιλικής Θάνου.

Το ενδεχόμενο ανάσυρσης από το αρχείο της μηνυτήριας αναφοράς του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος είχε καταγγείλει απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, μελετούν τόσο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου όσο και εισαγγελέας Πρωτοδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργούνται οι ενδεδειγμένες δικονομικές ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου σχετικά με τις σχηματισθείσες κατά το παρελθόν ποινικές δικογραφίες σε βάρος τής πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου και μίας γυναίκας επιχειρηματία, η οποία σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά τού επιχειρηματία είχε το ρόλο του μεσάζοντα.

Κατά συνέπεια είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, εφόσον πληρούνται οι δικονομικές προϋποθέσεις, να ανασυρθούν οι δικογραφίες από το αρχείο, γεγονός που θα σηματοδοτήσει νέο γύρο ερευνών. Σύμφωνα με το Capital.gr, χρειάστηκαν επτά μέρες από την αποκάλυψη του ηχητικού που “κουμπώνει” στις καταγγελίες Βγενόπουλου το 2016 κατά της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, για να κινηθεί το ανώτατο δικαστήριο στην κατεύθυνση (όχι άμεσης έρευνας αλλά) “μελέτης” του ενδεχομένου να ανασύρει από το αρχείο την αρχειοθετημένη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται πως στο ηχητικό ακούγεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος να καταγγέλλει ουσιαστικά ότι εκβιάστηκε προκειμένου να δώσει χρήματα στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου το 2016. Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης όμως δεν είναι στην κατεύθυνση άμεσης διερεύνησης, αλλά προς την κατεύθυνση μελέτης του ενδεχομένου να ανασυρθεί από το αρχείο η μηνυτήρια αναφορά του αποθανόντος επιχειρηματία, που περιέγραφε τα συγκεκριμένα “περιστατικά”.

Υπενθυμίζεται πως η Βασιλική Θάνου, ήταν τότε πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, μετέπειτα υπηρεσιακή πρωθυπουργός και νομική σύμβουλος του Αλεξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις