Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Τάμτα – Ουκρανία: Με τη μητέρα και την κόρη της στη συγκέντρωση συμπαράστασης
LIFESTYLE

Τάμτα – Ουκρανία: Με τη μητέρα και την κόρη της στη συγκέντρωση συμπαράστασης

Τάμτα - Ουκρανία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξύπνησε μνήμες στην τραγουδίστρια από τα παιδικά της χρόνια.

Το πρωί της Κυριακής πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Σύνταγμα για τη συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ουκρανία, με αίτημα να σταματήσει ο πόλεμος. Στη συγκέντρωση βρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, μεταξύ αυτών, η Τάμτα. Η τραγουδίστρια έδωσε το παρών στη διαδήλωση συνοδευόμενη από τη μητέρα και τη κόρη της και όλες μαζί φώναξαν συνθήματα υπέρ της ειρήνης, προτάσσοντας ασφαλώς το θέμα των πρώτων θυμάτων του πολέμου και του άμαχου πληθυσμού. Μάλιστα η Τάμτα έκανε και μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram σημειώνοντας: «Ιδιαίτερα στενάχωρη μου είναι η εικόνα της μαμάς μου στην σημερινή διαδήλωση. Με το ίδιο πάθος για τον ίδιο λόγο…Όπως όλα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο 🌎🌍🌏».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξύπνησε μνήμες στην τραγουδίστρια από τα παιδικά της χρόνια.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «7 ΜΕΡΕΣ TV», η Τάμτα είχε μιλήσει για το lockdown που βίωσε επί τέσσερα χρόνια λόγω του πολέμου στη Γεωργία τη δεκαετία του ’90. «Ήταν επώδυνα τότε, για όλες τις πρώην σοβιετικές χώρες. Στη Γεωργία είχαμε πολλά θέματα επιβίωσης. Ήμασταν στην εμπόλεμη ζώνη, επί της ουσίας, ενώ είχαμε παράλληλα εμφύλιο πόλεμο. Το έζησα από την ηλικία των εννέα ετών έως τα δεκατέσσερα. Μετά τις έξι το απόγευμα δεν έβγαινε άνθρωπος έξω. Σε κάθε γωνία στέκονταν οπλισμένοι στρατιώτες. Υπήρχαν τανκς στους δρόμους. Σκέψου ότι παίρναμε το ψωμί με κουπόνι.

Υπήρχαν ατέλειωτες ουρές για το ψωμί. Αν δεν ήσουν από το πρωί στην ουρά, προκειμένου να πάρεις μια καλύτερη θέση, υπήρχε πιθανότητα να μη λάβεις ούτε αυτό το υποτυπώδες αγαθό, γιατί δεν έφτανε για όλους. Γινόταν πόλεμος. Ξέρω ότι είναι πολύ άσχημες οι συνθήκες για όλο τον κόσμο αυτήν τη στιγμή, ταυτόχρονα θέλω να τους πω ότι υπάρχουν ακόμα πιο οδυνηρές και τραυματικές καταστάσεις από τις οποίες τελικά βγήκαμε αλώβητοι. Αυτός είναι και ο λόγος που δημοσιοποιώ όσα βίωσα τότε. Χρειάζεται ελπίδα και είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος!».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tamta (@officialtamta)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις