Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κυρώσεις Ρωσία: Πρώτη αντίδραση Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις Ρωσία: Πρώτη αντίδραση Πούτιν

Κυρώσεις Ρωσία: Η ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έκλεισε τον εναέριο χώρο της σε αεροπορικές εταιρίες 36 χωρών, όπως αναφέρει σε δήλωσή της.

Η ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έκλεισε τον εναέριο χώρο της σε αεροπορικές εταιρίες και πτήσεις από 36 χώρες όπως αναφέρει σε δήλωσή της. Σύμφωνα με την Υπηρεσία η απόφαση ελήφθη ως απάντηση στις απαγορεύσεις που επέβαλαν τα ευρωπαϊκά κράτη σε αερομεταφορείς ή πτήσεις που είναι εγγεγραμμένες στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι 36 χώρες είναι,

Αυστρία, Αλβανία, Ανγκουίλα, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Δανία (+ Γροιλανδία, Νήσοι Φερόες), Τζέρσεϊ, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος , Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία, Γαλλία, Κροατία, Τσεχία, Σουηδία και Εσθονία.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε την επίσκεψή του που ήταν προγραμματισμένη για αύριο στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, λόγω των “αντιρωσικών κυρώσεων”, όπως ανακοίνωσε στο Twitter η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στη Γενεύη.

“Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ στη Γενεύη για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στη Διάσκεψη για τον αφοπλισμό ακυρώνεται”, σύμφωνα με την ανάρτηση στο Twitter, όπου γίνει λόγος για την απαγόρευση υπερπτήσεων που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις