Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 21χρονος – πλοίο στην Κέρκυρα: Έφτασε στο λιμάνι ο Λευκορώσος που διασώθηκε
ΕΛΛΑΔΑ

21χρονος – πλοίο στην Κέρκυρα: Έφτασε στο λιμάνι ο Λευκορώσος που διασώθηκε

21χρονος - πλοίο στην Κέρκυρα: Στο λιμάνι της Κέρκυρας ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε από το φλεγόμενο πλοίο

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έφτασε πριν από λίγο ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia. Ο 21χρονος Λευκορώσος βρέθηκε ζωντανός νωρίτερα σήμερα στην πρύμνη του πλοίου και απεγκλωβίστηκε ανανεώνοντας τις ελπίδες ότι θα βρεθούν και άλλοι επιβάτες ζωντανοί. Ο διασωθείς αναμένεται να δώσει πληροφορίες για τυχόν και άλλα άτομα που πιθανόν βρίσκονται επί του πλοίου. Ο ίδιος φέρεται να ανέβηκε μόνος του στο κατάστρωμα και από εκεί τα συνεργεία τον κατέβασαν. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του. Ο διασωθείς φέρεται να είπε: «Κατάφερα να κατέβω στο κάτω μέρος του πλοίου. Ήμουν στην καμπίνα μου. Μετά από ώρες βγήκες. Πήγα στο κάτω ντεκ. Άκουγα φωνές. Δεν είδα άλλους».

 

Euroferry Olympia: Τρεις έχουν διασωθεί, 11 αγνοοούμενοι στο φλεγόμενο πλοίο

Υπενθυμίζεται ότι προχθές μέλη της ΕΜΑΚ κατάφεραν να διασώσουν από το φλεγόμενο πλοίο άλλα δύο άτομα, έναν Βούλγαρο και έναν άνδρα αφγανικής καταγωγής. Ο 65χρονος Βουλγαρικής καταγωγής νοσηλεύεται διασωληνωμένος καθώς παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς. Στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Μέχρι την τελευταία διάσωση σήμερα αγνοούνταν 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία τρεις Έλληνες. Πλέον οι αγνοούμενοι είναι 11. Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Εστίες καπνού εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του πλοίου, ενώ και σήμερα συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από ρυμουλκά και πυροσβεστικά πλοιάρια. Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει. Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, πλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού. Επίσης επιχειρεί ελικόπτερο. Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της “Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)” έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις