Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κύρτσος διαγραφή: Απάντηση με ένα μπαράζ tweet κατά του Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρτσος διαγραφή: Απάντηση με ένα μπαράζ tweet κατά του Μητσοτάκη

Ευθεία επίθεση προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπολύει ο Γιώργος Κύρτσος μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ.

Με ευθεία επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κλιμακώνει ο Γιώργος Κύρτσος την αντίδρασή του στη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία. Ο ευρωβουλευτής, σε πέντε συνεχόμενα tweet καταφέρεται εναντίον του πρωθυπουργού. Αρχικά, αναφέρεται στην ανακοίνωση της διαγραφής του από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, γράφοντας στο twitter: “…ο Μητσοτάκης δεν βρήκε το κουράγιο. Είναι άλλωστε στον ”Όλυμπο” του Μαξίμου με καλή παρέα. Με τον κρυπτόμενο-δοξαζόμενο συγγενή του,τον συγγενή της ΓΕΚ-Τέρνα και άλλους κορυφαίους. Τον ευχαριστώ πάντως για την πολιτική μου λύτρωση”.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του, ο Γ. Κύρτσος κάνει αναδρομή στη διαγραφή του το 1977 από το ΚΚΕ για να συμπεράνει ότι “στη ΝΔ αποφάσισε ο Μητσοτάκης, δεν υπήρξε συζήτηση, ούτε σκεπτικό. Η φιλελεύθερη ΝΔ πιο αυταρχική από το ΚΚΕ της δεκαετίας του 70”.

Έγραψε συγκεκριμένα:

“Δύο διαγραφές στη ζωή μου. Το..1977 από ΚΚΕ. Το 2022 από ΝΔ. Το ΚΚΕ έψαξε το θέμα,έστειλε τον Αμπατιέλο στο Λονδίνο να συζητήσουμε,παρουσίασε σκεπτικό. Στη ΝΔ αποφάσισε ο Μητσοτάκης,δεν υπήρξε συζήτηση,ούτε σκεπτικό Η φιλελεύθερη ΝΔ πιο αυταρχική από το ΚΚΕ της δεκαετίας του 70”.

“Τα επιχειρήματά μου μετά τη διαγραφή από τη ΝΔ, τα ίδια με αυτά που αναπτύσσω εδώ και 15 μήνες. Θα είναι όμως πιο δυναμική η προβολή τους. Ιδιαίτερα σε σχέση με προσωπικές ευθύνες Μητσοτάκη και την ευρωπαϊκή τους διάσταση. Τα περί κόμματος,προσχώρησης σε κόμμα δεν έχουν βάση”.

Οι επικοινωνίες του με Μητσοτάκη και Δημητριάδη

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχει δεχθεί δύο φορές συστάσεις για τα λεγόμενά του και τις δημόσιες τοποθετήσεις του, τη μια από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, και την άλλη τον περασμένο Απρίλιο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό: “Η φιλελεύθερη μέθοδος Μητσοτάκη. Σεπτ 2020:Τηλεφώνημα από Δημητριάδη: Σταμάτα κριτική για αστικές συγκοινωνίες. Απρ 2021: Τηλεφώνημα από Μητσοτάκη.Εάν συνεχίσεις κριτική σε θέματα πανδημίας θα διαγραφείς. Φεβ 2022: Διαγραφή αφού προηγήθηκε συκοφάντησή μου, αποκλεισμός από κρατικήTV”.

Ως προς το σημείο της ανακοίνωσης της Νέας Δημοκρατίας που αναφέρει ότι ο κ. Κύρτσος με τις αναρτήσεις του δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου, ο ευρωβουλευτής αναφέρει: “Πρέπει να είναι δεσμευμένος ο Μητσοτάκης για να με διαγράψει επειδή.. “συκοφάντησα”τη χώρα, διαφωνώντας με κουκούλωμα σκανδάλου Novartis και δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. Είναι σαν να παραδέχεται διεθνώς την ενοχή του. Εκθέτει την κυβέρνηση σε σκληρή ευρώ-κριτική”.

Το χρονικό της διαγραφής και το παρασκήνιο
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Νέα Δημοκρατία:

Ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται “Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.
Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής”.

Στελέχη της ΝΔ αποδίδουν στον Γιώργο Κύρτσο κινήσεις προσέγγισής του με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, και ειδικότερα ότι έχει ανοιχτό πολιτικό δίαυλο επικοινωνίας με το ΚΙΝΑΛ και τον επίσης ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη. Αλλά οι σχετικές εκτιμήσεις και πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από το ΚΙΝΑΛ, ενώ το επικρατέστερο σενάριο είναι ο κ. Κύρτσος να μετακινηθεί ακόμα δεξιότερα…και όχι προς την κεντροαριστερά.

Σχολιάζοντας τη διαγραφή του ο Γιώργος Κύρτσος έγραψε στο twitter:

Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη&παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis,διώξεις δημοσιογράφων,Τουλουπάκη. “Απάντησαν” με διαγραφή μου.

Τα tweet που ξεχείλισαν το ποτήρι

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα πολλά και επί πολλών θεμάτων της επικαιρότητας tweet του Γιώργου Κύρτσου -δύο ώρες πριν τη διαγραφή του. Αρχικά ήταν το tweet για τη δίωξη της Ελένης Τουλουπάκη, του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννα Παπαδάκου, την οποία χαρακτηρίζει “παγίδα” για την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου “θεατή των εξελίξεων”:

Παγίδα για κυβέρνηση,Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων,Τουλουπάκη. Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας,Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρ.Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ,όπως ARTE,σκληραίνει. Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων.

Επίσης, με άλλο tweet o Γιώργος Κύρτσος χαρακτηρίζει το ασφαλιστικό “μαύρη τρύπα για κυβέρνηση, οικονομία” και τις οργανωτικές αλλαγές “δαπανηρή αποτυχία”:

Το ασφαλιστικό μαύρη τρύπα για κυβέρνηση,οικονομία. Το έλλειμμα μεγαλώνει σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Οι αρμόδιοι δεν ενημερώνουν. Μπήκαμε σε λούκι αναδρομικών χωρίς λεφτά. Τεράστια η ουρά όσων περιμένουν σύνταξη. Οι οργανωτικές αλλαγές δαπανηρή αποτυχία. Οι θεσμοί αρκετά ανήσυχοι.

Μία ώρα νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής έγραψε ότι “το επιτελικό κράτος στηρίζεται συνήθως στην προεξόφληση θετικών σεναρίων, τα οποία δεν πραγματοποιούνται”. Συγκεκριμένα έγραψε:

Το επιτελικό κράτος στηρίζεται συνήθως στην προεξόφληση θετικών σεναρίων, τα οποία δεν πραγματοποιούνται. Προϋπολογισμός 2022 με πρόγνωση πληθωρισμού 0,8%. Εξάρτηση από “φθηνό” φυσικό αέριο που όμως είναι πανάκριβο. Προσωρινή ακρίβεια που γίνεται μόνιμη. Και άλλα πολλά.

Χθες το βράδυ, ο κ. Κύρτσος σχολίασε στο twitter την ενεργειακή κρίση, γράφοντας ότι οι αυξήσεις στην Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες.

Έγραψε συγκεκριμένα:

Ορισμένοι νομίζουν ότι έχουμε από τις λιγότερο ακριβές τιμές στο ηλεκτρικό στην ΕΕ. Η ελληνική οικονομία έχει υψηλό ενεργειακό κόστος. Οι αυξήσεις στην Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης είναι από τις μεγαλύτερες. Τα νοικοκυριά έχουν τεράστια επιβάρυνση σε σχέση με το εισόδημά τους.

Τέλος, ο κ. Κύρτσος αναφέρθηκε στο “ελληνικό” ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που “έμεινε στις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Αντίθετα η μεγάλη επένδυση της Τουρκίας προχωράει”.

Έγραψε:

Άλλη μία επενδυτική.. επιτυχία. Το “ελληνικό” ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο έμεινε στις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Αντίθετα η μεγάλη επένδυση της Τουρκίας προχωράει. Θα αρχίσει να εξάγει το made in Turkey ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο εντός του 2022. Μένουμε πίσω σε κρίσιμα θέματα.

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τον Κύρτσο

Τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. “Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Κύρτσο για την αυτονόητη κριτική που ασκεί εδώ και έναν χρόνο για την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας και τις εκατόμβες νεκρών, για το επιτελικό χάος στην αντιμετώπιση κρίσεων και για την καταστροφική πολιτική του στην οικονομία με τα ρεκόρ ακρίβειας”, επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. “Το έκανε όμως σήμερα που τόλμησε να επισημάνει πως η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει κοινοτικά κονδύλια για καταπάτηση του κράτους δικαίου, όπως συνέβη με την Ουγγαρία και την Πολωνία, με αφορμή τις διώξεις σε δημοσιογράφους και δικαστικούς για το σκάνδαλο Novartis”, τονίζει και καταλήγει:

“Ο κ. Κύρτσος είπε απλά αυτό που όλη η Ευρώπη συζητά για το καθεστώς Μητσοτάκη, ο οποίος νομίζει πως με τη διαγραφή του θα συνεχιστεί η ομερτά. Δυστυχώς για τον ίδιον, τα κατορθώματά του, που μετατρέπουν την Ελληνική Δημοκρατία σε καθεστώς τύπου Όρμπαν, απασχολούν πλέον την Ευρώπη και τους θεσμούς της”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό του κ. Κύρτσου. Αναμενόμενο. Την καμπάνια που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη δυσφημίζοντας τη χώρα ακολουθεί ο κ.Κύρτσος, αδιαφορώντας αν με τις θέσεις και τις ενέργειές του δεν τιμά την εμπιστοσύνη, εκείνων που τον εξέλεξαν”, αναφέρει σε σχόλιό της η ΝΔ με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου. “Αν στον ΣΥΡΙΖΑ, τους αρέσουν τόσο πολύ οι θέσεις του ευρωβουλευτή, ας του απευθύνουν πρόσκληση να ενταχθεί στο κόμμα τους. Αφού “λυτρώθηκε” ο κ.Κύρτσος, ενώ τόσο καιρό ασφυκτιούσε, ας επιστρέψει την έδρα σε αυτούς που με την ψήφο τους τον έστειλαν στην Ευρωβουλή και ας αναζητήσει, όπου νομίζει, πολιτική στέγη”, προσθέτει το κυβερνών κόμμα.

Γεωργιάδης: Συγγνώμη που στήριξα προεκλογικά την υποψηφιότητα Κύρτσου

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συγνώμη από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη που πρόσφερε προεκλογικά, πριν από τις ευρωεκλογές δηλαδή, για την υποψηφιότητα του Γιώργου Κύρτσου. Και εξηγεί τι είναι αυτό που προκάλεσε τη διαγραφή του. Δηλαδή τα υπονοούμενα που άφησε ο πρώην πλέον ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα χειραγωγείται και ότι η δίωξη εναντίον της εισαγγελέως Τουλουπάκη καθώς και εναντίον των δημοσιογράφων Βαξεβάνη και Παπαδάκου είναι με κυβερνητική εντολή.

Παρομοιάζοντας την Ελλάδα με χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία που κατηγορούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι ελέγχουν ασφυκτικά τη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να απειλούνται με περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων. “Ο Γιώργος Κύρτσος ήταν ένας από τους υπ. Ευρωβουλευτές που είχα προβάλει προεκλογικά. Ζητώ συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας για το σφάλμα μου. Η ταύτιση Ελλάδος (που έχει πλήρη σεβασμό στην Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης) με Χώρες που δεν έχουν είναι ντροπιαστική” έγραψε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις