Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – αναστολή: «Να μην απολυθεί κανένας», λέει ο Ξανθός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – αναστολή: «Να μην απολυθεί κανένας», λέει ο Ξανθός

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - αναστολή: «Η 31η Μαρτίου 2022 αναμένεται να είναι μια ημερομηνία που θα "σφραγίσει" το ΕΣΥ και θα επηρεάσει δραματικά τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων του», λέει ο Ξανθός.

Σε δήλωση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας προχώρησε ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. «Η 31η Μαρτίου 2022 αναμένεται να είναι μια ημερομηνία που θα “σφραγίσει” το ΕΣΥ και θα επηρεάσει δραματικά τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων του. Εκπνέει η τελευταία διορία που έχει δώσει ο Υπουργός Υγείας στους πάνω από 5000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας εδώ και 6 μήνες. Αν υλοποιήσει τις απειλές του, η κυβέρνηση θα προχωρήσει για 1η φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας σε μαζικές απολύσεις μονίμων δημοσίων λειτουργών», αναφέρει ο κ. Ξανθός και τονίζει:

«Αυτό θα είναι μια εξέλιξη ακραίου αυταρχισμού και κοινωνικής αγριότητας, αλλά και μη αναλογική με όρους προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Αυτή η εμμονή σε μια ακροδεξιάς κοπής πολιτική τιμωρητισμού και “σιδηράς πυγμής”, θα επιδεινώσει το εργασιακό κλίμα στο ΕΣΥ, θα στερήσει πολύτιμο και έμπειρο προσωπικό από τα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές υγείας, θα οδηγήσει ανθρώπους στην ανεργία και στη φτώχεια και θα δώσει στο “πληγωμένο”, από την πανδημία και την κυβερνητική απαξίωση, Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τη “χαριστική βολή”».

«Θεωρούμε τον εμβολιασμό όχι μόνο πράξη ατομικής προστασίας αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι σε ευάλωτους συνανθρώπους μας»

Συνεχίζοντας καλεί «το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να αναλογιστούν, έστω την ύστατη ώρα, την ευθύνη τους και να δεσμευτούν ότι όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος του ΕΣΥ, αλλά ότι θα διασφαλίσουν – με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας – την άμεση επιστροφή των ανθρώπων αυτών στη δουλειά τους». «Όπως έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψιν, θεωρούμε τον εμβολιασμό κατά της covid-19 όχι μόνο πράξη ατομικής προστασίας αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι σε ευάλωτους συνανθρώπους μας. Δεν υπερασπιζόμαστε λοιπόν το “δικαίωμα” στον μη εμβολιασμό αλλά το καθολικό κοινωνικό δικαίωμα στην εργασία και στην επιβίωση. Γιατί η Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να προστατευθεί χωρίς κοινωνική συνοχή και Κράτος Δικαίου», τονίζει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις