Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Άρπαζαν από επαγγελματίες 270.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Άρπαζαν από επαγγελματίες 270.000 ευρώ

Απάτες: Προφυλακίστηκε 51χρονη, που εμφανιζόταν ανάλογα με την περίσταση σαν υπάλληλος του ΣΔΟΕ ή δικηγόρος.

Εξαπατούσαν επί δεκατρία χρόνια επαγγελματίες, σε διάφορες περιοχές της χώρας, παριστάνοντας τους υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε.! Κατάφερναν, μία 51χρονη και ο σύζυγός της, όπου έκαναν… στάση, στο μακρύ «ταξίδι της απάτης», να αφήνουν τη «φήμη» τους, να…  μιλά γι αυτούς. Γρήγορα, πολλοί πληροφορούνταν ότι το ζευγάρι «έχει δύναμη και γνωριμίες» και τους άνοιγαν την καρδιά τους και τις… τσέπες τους! Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα θύματα της 51χρονης, η οποία έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού και του συζύγου της, φθάνουν από την έως τώρα έρευνα τα ογδόντα επτά! Από τα οποία για να κάνουν, δήθεν, κάποιες διευκολύνσεις, άρπαξαν περίπου το ποσό των 270.000 ευρώ! Οι επαγγελματίες που έπεσαν θύματα, δεν ζητούσαν τίποτε παράνομο. Απλά, οι δράστες της απάτης αποκτούσαν την εμπιστοσύνη τους κι έλεγαν ότι μπορούν να παρέμβουν για «διακανονισμό χρεών», για «κλείσιμο βιβλίων» για «διευθέτηση προστίμων».

Ζητούσαν χρήματα δήθεν για να προχωρήσουν τις… ρυθμίσεις. Ζητούσαν ξανά και ξανά κι όταν φοβούνταν ότι τα θύματα θα καταλάβαιναν την απάτη, γίνονταν καπνός. Μία επαγγελματίας, ωστόσο, κάτι κατάλαβε τον περασμένο Αύγουστο και ενημέρωσε την Ασφάλεια Κιλκίς. Κλείστηκε το ραντεβού για να δοθούν χρήματα στο «ζευγάρι του ΣΔΟΕ» και εκεί η 51χρονη, που είχε εμφανιστεί στην περίπτωση αυτή σαν δικηγόρος, συνελήφθη επ αυτοφώρω.

1.000€ για πιστοποιητικό

Τότε, η καταγγελία ανέφερε ότι απέσπασε 1000 ευρώ από τη γυναίκα για την έκδοση ενός… πιστοποιητικού! «Από την περαιτέρω έρευνα», ανέφερε η Αστυνομία «προέκυψε ότι, δρώντας με έναν ημεδαπό συνεργό της, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, διέπραξε την τελευταία τετραετία συνολικά 56 απάτες και μία απόπειρα απάτης σε βάρος διαφόρων ημεδαπών, προσποιούμενη είτε τη δικηγόρο είτε την υπάλληλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Με την κατά περίπτωση ψευδή ιδιότητά που δήλωνε στα θύματά της αποκτούσε την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια με διάφορα προσχήματα τους αποσπούσε τμηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά. Συνολικά, από τις παραπάνω περιπτώσεις αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 127.167 ευρώ, ενώ προσπάθησε να αποσπάσει ακόμη 3.500 ευρώ».

Η συνέχεια των ερευνών

Και κατέληγε η Αστυνομία: «Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις». Ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί μπορούσαν να φανταστούν ότι θα εξιχνίαζαν άλλες 31 απάτες. Σε νεότερη ενημέρωση, αναφέρεται ότι «από το Γραφείο Ασφαλείας Σερρών και σε συνέχεια έρευνας, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ημεδαπής για απάτες, τον Αύγουστο του 2021, προέκυψε ότι μαζί με τον ημεδαπό συνεργό της, από το 2008 έως και το 2021, εξαπάτησαν με διάφορα προσχήματα επιπλέον 31 άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 141.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις