Λιακούλη – αγρότες: Στα μπλόκα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιακούλη – αγρότες: Στα μπλόκα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Λιακούλη - αγρότες:Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, πήγε στα μπλόκα των αγροτών και εξέφρασε την συμπαράστασή της στον αγώνα τους

09.02.2022 | 08:19

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εμφάνιση της βουλευτή του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Ευαγγελίας Λιακούλη στα μπλόκα των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας. Αφού η παρουσία της εκεί, συνιστά μια έμπρακτη συμφωνία με τους αποκλεισμούς των δρόμων, που τα τελευταία χρόνια είναι η συνήθης πρακτική των συνδικαλιστών- αγροτών. Μια πρακτική που προκαλεί οργή στους πολίτες και καταδικάζεται τυπικά από όλα τα κόμματα. Η κ. Λιακούλη, που έγινε πρόσφατα διάσημη όταν απαντώντας στον Αδωνι Γεωργιάδη που κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι κρύβεται έκανε λόγο για τον “κραταιό Νικόλα”, πήγε στο μπλόκο στη Νίκαια της Θεσσαλίας και εξέφρασε την ειλικρινή της συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες, συνομίλησε μαζί τους αλλά δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για τους αποκλεισμούς των δρόμων.

Για το θέμα ρωτήθηκε το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκάι από τον Παύλο Τσίμα ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, που απάντησε ότι η παρουσία της κ. Λιακούλη στα μπλόκα δεν σημαίνει και υποστήριξη στους αποκλεισμούς των δρόμων- με τους οποίους όπως δήλωσε σαφώς και το κόμμα του διαφωνεί- και ότι η γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ πήγε στα μπλόκα για ενημέρωση. Αλλά δεν εξήγησε γιατί η κ. Λιακούλη επέλεξε να ενημερωθεί για τους αγώνες των αγροτών, αν υποθέσουμε ότι αγνοεί το περιεχόμενό τους, δια της φυσικής της παρουσίας στα μπλόκα, ούτε γιατί δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα καταδίκης για τη μορφή του αγώνα που επιλέγουν και πάλι φέτος οι αγρότες- συνδικαλιστές.

Η δήλωση της κ. Λιακούλη:

“Όλοι γνωρίζουμε τα βάσανα που περνάει ο λαός του Θεσσαλικού κάμπου, με τις μεγάλες αυξήσεις της ενέργειας, των λιπασμάτων και των αγροτικών εφοδίων, να τους σφυροκοπούν ανελέητα. Πλέον, τίθεται θέμα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση, πανικόβλητη και σε σύγχυση, προσπαθεί να τους χρυσώσει το χάπι, προτείνοντας λύσεις στο “πόδι”, προσπαθώντας να μπαλώσει τις τρύπες. Όμως, χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, ρεαλιστικά και συγκεκριμένα μέτρα, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να ασκηθεί μία ενιαία εθνική αγροτική πολιτική.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με δέσμη προτάσεων που έχει καταθέσει για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου και την διασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών, στέκεται σταθερά στο πλευρό τους και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο όλης της χώρας και εναντιωνόμαστε στην κυβερνητική πολιτική που τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση”.

Exit mobile version