Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απόδραση Χανιά: Συνελήφθησαν οι 3 από τους 5 βαρυποινίτες
ΕΛΛΑΔΑ

Απόδραση Χανιά: Συνελήφθησαν οι 3 από τους 5 βαρυποινίτες

Απόδραση Χανιά:Oι κρατούμενοι είχαν έρθει στην Κρήτη με μεταγωγή από την Αθήνα το Σάββατο το πρωί για να μεταφερθούν στις φυλακές της Αγιάς για να εκτίσουν την ποινή τους.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της απόδρασης των 5 βαρυποινιτών από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις από τους πέντε δραπέτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, φαίνεται ότι η παρέα των πέντε «χωρίστηκε» μετά την απόδραση από τα κρατητήρια, με τους τρεις να πηγαίνουν με κλεμμένο όχημα στο Ηράκλειο. Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν στη Χανιόπορτα, όπου και τους ακινητοποίησαν, συλλαμβάνοντάς τους. Οπως αναφέρουν πηγές στο cretapost, οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι οι άλλοι δύο βαρυποινίτες έμειναν στα Χανιά, κάτι το οποίο εξετάζεται.

Αυτοί που ακόμα αναζητούνται είναι ο 34χρονος Πακιστανός που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίες καθώς και ο 34χρονος Αλβανός που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το λιμάνι Ηρακλείου, όπου κλιμάκια του Λιμενικού και της Αστυνομίας, πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους.

ΕΔΕ

Εντύπωση πάντως προκαλεί τo γεγονός ότι δεν κατάφεραν να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, δεδομένου ότι απέδρασαν κόβοντας το κάγκελο του υπόγειου κρατητηρίου στο οποίο βρίσκονταν και στη συνέχεια σπάζοντας ένα κομμάτι του τοίχου τόσο μικρό, από το οποίο κατάφεραν να βγουν ένας – ένας. Στη συνέχεια διέφυγαν με ένα κίτρινο φορτηγάκι, το οποίο εντοπίστηκε στην περιοχή του Μυλοποτάμου.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος πέντε αστυνομικών, ενός αξιωματικούς και τεσσάρων κατώτερων αστυνομικών του τμήματος μεταγωγών Χανίων. Σημειώνεται ότι οι κρατούμενοι είναι βαρυποινίτες και έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες, ληστείες και άλλα κακουργήματα.

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας καταλήγει:

«Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο δραπετών συνεχίζονται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις