Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ορειβάτες Καλάβρυτα – ποιοι είναι: Μέλη συλλόγων με διακρίσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Ορειβάτες Καλάβρυτα – ποιοι είναι: Μέλη συλλόγων με διακρίσεις

Ορειβάτες Καλάβρυτα - ποιοι είναι: Οι τρεις φίλοι ήταν έμπειροι και μέλη Ορειβατικών συλλόγων έχοντας κατακτήσει διακρίσεις.

Έμπειροι ήταν οι τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Καλάβρυτα, ενώ έκαναν αναρρίχηση στον Χελμό. Το μεσημέρι της Κυριακής, με απόσταση μερικών λεπτών ο ένας από τον άλλο, βρέθηκαν στην περιοχή Ύδατα Στυγός οι ορειβάτες των οποίων τα ίχνη είχαν χαθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν ίχνη χιονοστιβάδας στην πλαγιά. Οι τρεις φίλοι ήταν έμπειροι και μέλη Ορειβατικών συλλόγων έχοντας κατακτήσει διακρίσεις. Πρόκειται για τους Π. Τ., Γ. Τ. και τον Θ. Σ.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr ο πρώτος ήταν μόνιμος κάτοικος Πάτρας και κατείχε υψηλή θέση στον ΕΛΓΑ στην Κορινθία. Ο Γ. Τ. ήταν γνωστός στο ορειβατικό κίνημα της Πάτρας, ενώ ο Θ. Σ. ήταν μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις ήταν έμπειροι και μέλη ορειβατικών συλλόγων με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους στην παγοαναρρίχηση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίεςτου kalavrytanews.com οι τρεις ορειβάτες ανέβηκαν για αναρρίχηση και χιονοδρομία στον Χέλμο το πρωί του Σαββάτου. Εθεάθησαν για τελευταία φορά στην περιοχή της Στυγός όπου θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης». Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό τους το Σάββατο το βράδυ, αλλά δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαν δώσει. Τα οχήματα του χιονοδρομικού κέντρου άρχισαν την αναζήτηση και φυσικά κάλεσαν και την αστυνομία.

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκε ο πρώτος αγνοούμενος και μερικά λεπτά αργότερα βρέθηκαν και οι άλλοι δύο, όλοι χωρίς τις αισθήσεις τους. Σύμφωνα με το χιονοδρομικό κέντρο, «από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής βρέθηκαν ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στη βάση της ορθοπλαγιάς στα Ύδατα της Στυγός. Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή». Αφού εντοπίστηκαν και οι τρεις, το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων επιβεβαίωσε την ύπαρξη της χιονοστιβάδας. «Οι φόβοι για τη χιονοστιβάδα στα Ύδατα της Στυγός, 2 χλμ. μακριά από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού, δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Πενθούμε για τους αγαπημένους φίλους. Τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις