Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / 5χρονος έπεσε σε πηγάδι – Μαρόκο: Στιγμές αγωνίας για την υγεία του παιδιού
ΚΟΣΜΟΣ

5χρονος έπεσε σε πηγάδι – Μαρόκο: Στιγμές αγωνίας για την υγεία του παιδιού

5χρονος έπεσε σε πηγάδι - Μαρόκο: Το αγόρι που ονομάζεται Ραγιάν, φέρεται να συνόδευε τον πατέρα του που επισκεύαζε το πηγάδι, όταν συνέβη το ατύχημα.

Τεράστια επιχείρηση για τη διάσωση ενός 5χρονου παιδιού που έχει πέσει σε ένα πηγάδι βάθους 32 μέτρων βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαρόκο. Το αγόρι, το οποίο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν πως είναι ένα 5 χρονών και ονομάζεται Ραγιάν, φέρεται να συνόδευε τον πατέρα του που επισκεύαζε το πηγάδι, όταν συνέβη το ατύχημα. Πιστεύεται ότι έπεσε σε βάθος 32 μέτρων. «Σε μια στιγμή απροσεξίας, ο μικρός έπεσε μέσα στο πηγάδι που επισκεύαζα. Δεν μπόρεσα να κλείσω μάτι όλη νύχτα (!)», δήλωσε ο πατέρας του Ραγιάν στον ιστότοπο Le360.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης, υπό την ηγεσία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Μαρόκου, βρίσκονται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τρίτης. Παρά το γεγονός πως έπεσε σε μεγάλο βάθος, πλάνα από κάμερα που κατέβηκε στο πηγάδι, έδειξαν πως το αγόρι είναι ζωντανό και έχει τις αισθήσεις του, αν και φαινόταν να φέρει κάποια ελαφρά τραύματα στο κεφάλι. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι επαρχιακές αρχές επιβλέπουν τις προσπάθειες διάσωσης και ότι δεκάδες αστυνομικές, βοηθητικές δυνάμεις, Βασιλική Χωροφυλακή και αξιωματικοί πολιτικής προστασίας συμμετέχουν τώρα στην επιχείρηση, πλάνα της οποίας έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες Μαροκινοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://twitter.com/9_ailee_8/status/1489048676597182471?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1489048676597182471%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2F9_ailee_82Fstatus2F1489048676597182471widget%3DTweet

Πού κολλάνε οι προσπάθειες διάσωσης

Ωστόσο, οι προσπάθειες διάσωσης έχουν παρεμποδιστεί λόγω της στενότητας του πηγαδιού και αρκετές προσπάθειες από ντόπιους εθελοντές να αποκτήσουν πρόσβαση έχουν ήδη αποτύχει. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, οι αρχές διέταξαν πέντε μπουλντόζες να ξεκινήσουν την εκσκαφή μιας περιοχής παράλληλης με τον εξωτερικό άξονα του πηγαδιού σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν το στενό σημείο της κατασκευής. Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει σε βάθος 19 μέτρων. Ο επικεφαλής διάσωσης Αμπντελαμπί Τεμράνι δήλωσε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Al Oula πως οι διασώστες εργάζονταν στο πηγάδι για 24 ώρες καθώς η «διάμετρος του πηγαδιού είναι μικρότερη από 45 εκατοστά».

Ωστόσο, οι αρχές ανησυχούν ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στο πηγάδι θα μπορούσε να προκαλέσει ακούσιο τραυματισμό στο παιδί. Το ατύχημα του μικρού Ραγιάν έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση και πολλά είναι τα μηνύματα αλληλεγγύης που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στο Twitter υπάρχει και σχετικό hashtag. «Η καρδιά όλων των Μαροκινών βρίσκεται μαζί με αυτόν τον άγγελο», αναφέρεται σε μήνυμα χρήστη του μέσου αυτού κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις