Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφόνοι Άλκη: “Σοβαρότατες εξελίξεις” προαναγγέλλει ο Θεοδωρικάκος – Έρχονται συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφόνοι Άλκη: “Σοβαρότατες εξελίξεις” προαναγγέλλει ο Θεοδωρικάκος – Έρχονται συλλήψεις

Δεύτερη δικογραφία σε βάρος του 23χρονου - Πήρε προθεσμία

Υπαινιγμούς για ραγδαίες εξελίξεις, ακόμα και εντός της ημέρας, όσον αφορά τη σύλληψη όλων των συνεργών στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη άφησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Αν και δεν εξήγησε τι εννοούσε με τις ραγδαίες εξελίξεις, το ρεπορτάζ λέει ότι αναμένονται νέες συλλήψεις από τον οπαδικό χώρο, ανθρώπων που συμμετείχαν στο επεισόδιο, ενώ αναμένονται πρωτοβουλίες και για το φαινόμενο της οπαδικής βίας. “Κάθε ώρα που περνάει με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, θα έχουμε σοβαρότατες εξελίξεις, η ΕΛΑΣ έχει ακόμα περισσότερα δεδομένα” υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. “Είναι χρέος τιμής να βρει η ΕΛΑΣ όλους τους δράστες, να αποδοθεί Δικαιοσύνη και η κοινωνία να γνωρίζει ότι η ΕΛΑΣ ξέρει και μπορεί και κάνει τη δουλειά της και λειτουργούν οι θεσμοί” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ήταν τραγική απώλεια ένα νέο παιδί, αξιόλογο, ένας 19χρονος φοιτητής, δεν υπήρχε κανένας λόγος να χάσει την ζωή του και να τον χάσουν οι γονείς τους… οφείλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι στοίχημα για την ΕΛΑΣ να βρεθούν οι ένοχοι” τόνισε. Για τον φερόμενο ως δολοφόνο σχολίασε ότι “ο συγκεκριμένος έχει δικαστήριο μπροστά του, το 2022, για βαρύ τραυματισμό που προκάλεσε προ 3 ετών”. “Είναι κρίσιμο θέμα για τη χώρα η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης, ελπίζω να συμβάλει η ιδία στη αυτοβελτίωσή της.. Τους τελευταίους μήνες η ΕΛΑΣ έχει εξαρθρώσει δεκάδες περιπτώσεις που φέρονται να συνδέονται με οπαδικούς συνδέσμους, δεν είναι οπαδοί, είναι χούλιγκαν” σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

“Η ΕΛΑΣ συνέλαβε οχτώ άτομα για βανδαλισμούς προχθές. Μέσα σε μια ώρα”

“Το θέμα είναι η πρόληψη και η δημιουργία πλαισίου όπου δε θα υπάρχει οπαδικός χουλιγκανισμός και δε θα διαπλέκεται με το βαρύ έγκλημα. Προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Προστασίας και τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι η προώθηση πρωτοβουλιών σε συνεννόηση με παράγοντες του αθλητικού χώρου, αλλά και τους φιλάθλους για να βάλουμε τέλος στη βία στα γήπεδα”, δεσμεύθηκε ο κ. Θεοδωρικάκος. “Η ΕΛΑΣ συνέλαβε οχτώ άτομα για βανδαλισμούς προχθές. Μέσα σε μια ώρα” απάντησε, ερωτηθείς αν υπάρχει ατιμωρησία. Αναφερόμενος στις ζημιές που προκλήθηκαν πρόσφατα σε γραφεία της Αττικής Οδού στο Κορωπί και στις αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ ότι υπήρξε προειδοποίηση για ενδεχόμενη επίθεση, ανέφερε ότι εστάλη διμοιρία της ΟΠΚΕ, η οποία ανακλήθηκε και γι αυτό έχει διαταχθεί ΕΔΕ. “Αυτός ο οποίος διέταξε την ανάκλησή της, δεν έχει θέση στην ελληνική αστυνομία” διεμήνυσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή στον 23χρονο

Για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατηγορείται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που τού άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του. Εκτός από την παραπάνω κακουργηματική πράξη, ο εισαγγελικός λειτουργός τού απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Και δεύτερη δικογραφία εις βάρος του

Στο μεταξύ, εις βάρος του 23χρονου, αλβανικής καταγωγής, σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία, η οποία συνδέεται με τις έρευνες που διενήργησε η αστυνομία, μετά το φονικό, σε σύνδεσμο οπαδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, του οποίου φέρεται να είναι μέλος.

Με βάση τη δικογραφία αυτή, ο εισαγγελέας τού απήγγειλε κατηγορίες για μία σειρά από πλημμεληματικές πράξεις και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου οδηγήθηκε μετά την προθεσμία για να απολογηθεί, το μεσημέρι της Δευτέρας, που πήρε από τον Ανακριτή.

Όπως κατέθεσε αστυνομικός εξεταζόμενος από το Δικαστήριο, στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν κλειδιά του συνδέσμου.

Υπενθυμίζεται ότι από τον συγκεκριμένο χώρο (που ήταν κλειδωμένος κατά την άφιξη της αστυνομίας) κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις