Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μανωλίδου ΣΚΑΙ: Το κανάλι του Φαλήρου επιβεβαιώνει τον Άδωνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανωλίδου ΣΚΑΙ: Το κανάλι του Φαλήρου επιβεβαιώνει τον Άδωνι

Μανωλίδου ΣΚΑΙ: Στην ανακοίνωση του σταθμού τονίζεται πως τα χρήματα καταβλήθηκαν στην Ευγενία Μανωλίδου για την εκπομπή “Junior Music Stars”

Ανακοίνωσε εξέδωσε ο ΣΚΑΪ με αφορμή δημοσιεύματα με βάση τα οποία ο Αδωνις Γεωργιάδης φέρεται να πήρε χρήματα από τον τηλεοπτικό σταθμό. Στην ανακοίνωση τονίζεται πώς αναπαράγονται fake news από ενορχηστρωτές των ψευδών και άκρως συκοφαντικών αναρτήσεων και πως χρήματα καταβλήθηκαν μόνο στη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου για τη συμμετοχή της στην εκπομπή “Junior Music Stars”.

 Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ έχει ως εξής:

«Με έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες να έρχονται στο φως της δημοσιότητας και να αναπαράγονται, διαδικτυακά, fake news σχετικά με την εταιρεία ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ (τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ) και δήθεν χρηματικές συναλλαγές της με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία μας ουδέποτε κατέθεσε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Γεωργιάδη. Το όποιο έμβασμα αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη για την υπόθεση NOVARTIS, αφορά σε αμοιβή της κ. Ευγενίας Μανωλίδου για τη συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού προγράμματος “Junior Music Stars”, το οποίο μεταδόθηκε από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ την τηλεοπτική περίοδο 2016-2017. Η εν λόγω αμοιβή καταβλήθηκε νόμιμα σε προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου είναι η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ.
Ενορχηστρωτές των ψευδών και άκρως συκοφαντικών αναρτήσεων είναι γνωστοί «δημοσιογράφοι» που, κατ’ επάγγελμα, παραπλανούν την κοινή γνώμη, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Αναμένουμε επιτέλους η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί σοβαρά με τέτοιου είδους φαινόμενα «δημοσιογραφικής αλητείας».

Σε ό,τι αφορά το «μόνη δικαιούχος» που εμφανίζεται στην ανακοίνωση του σταθμού, διευκρινίζεται το εξής: Στη διάρκεια της έρευνας ανοίχτηκαν όλοι οι λογαριασμοί της οικογένειας Γεωργιάδη και τα ποσά που αναφέρονται στην πράξη αρχειοθέτησης είναι άθροισμα όλων των λογαριασμών που ελέγχθηκαν.

Το χρονικό

Την “αποκάλυψη” έκανε το Documento και το σχετικό ρεπορτάζ αναδημοσίευσε και η Αυγή. Τα ποσά αφορούν το έτος 2017, εποχή κατά την οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν βουλευτής και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης, τα ποσά που αναφέρονται είναι η πληρωμή της Ευγενίας Μανωλίδου για την εκπομπή που παρουσίαζε στο κανάλι του Φαλήρου, ένα ταλεντ σόου με παιδιά, το Junior music Star. Και ο λογαριασμός στον οποίο πιστώνεται το ποσό είναι ένας κοινός λογαριασμός της Ευγενίας Μανωλίδου και του Αδωνι Γεωργιάδη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης στον Αρη Πορτοσάλτε, στον οποίο έδωσε συνέντευξη στο στούντιο του ραδιοφώνου του Σκάι: “Δεν ξέρετε ότι η σύζυγός μου δούλευε εκεί; Δεν ξέρετε ότι παρουσίαζε εκπομπή; Τσάμπα δούλευε;”.

«Είπατε ότι κάνατε προκαταρκτική και τα στείλατε στη δικαιοσύνη, η οποία απεφάνθη! Τι άλλο θέλετε από μένα κ. Δρίτσα; Πείτε μου πού να πάω να το κάνω! Πρώτο θέμα στην Αυγή ότι βρήκαμε λεφτά στους λογαριασμούς Γεωργιάδη από τον ΣΚΑΙ! Δεν ξέρετε ότι η σύζυγός μου δούλευε εκεί; Δεν ξέρετε ότι δούλευε εκεί και παρουσίαζε εκπομπή; Τσάμπα δούλευε; Και αυτό είναι πρώτο θέμα στην Αυγή! Είχε και ηθική αξία! Δεν ήταν ποτέ ντοκουμέντο! Αντιλαμβάνομαι ότι είχε μια ηθική αξία στην κοινωνία! Είναι ηθικό αυτό που κάνετε σήμερα; Τι άλλο θέλετε από μένα για να μην το ξαναπείτε ποτέ;», είπε στη Βουλή.

Τι αναφέρει η πράξη αρχειοθέτησης

Στην εισαγγελική πράξη αρχειοθέτησης αναφέρεται ότι έτος 2017 υπήρξαν εμβάσματα ύψους 18.800 ευρώ προς τον Άδωνι Γεωργιάδη από την εταιρεία στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Όπως αναφέρεται στην πράξη αρχειοθέτησης:

“…Το ίδιο έτος (χρήση 2017) υπήρξαν εμβάσματα από την εταιρεία “ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝ. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚ (ΣΚΑΙ)” συνολικού ύψους 18.800 ευρώ, από το οποίο δεν δηλώθηκε το ποσό των 8.800 ευρώ (σελ 58 και 59 της έκθεσης)…” αναφέρεται στην πράξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας.

Η εταιρεία “ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝ. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚ (ΣΚΑΙ)” είναι εταιρεία στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις