Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δολοφονία Άλκη Καμπάνου: Θέμα τιμής η εξιχνίαση του εγκλήματος, λέει Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δολοφονία Άλκη Καμπάνου: Θέμα τιμής η εξιχνίαση του εγκλήματος, λέει Θεοδωρικάκος

«Η Αστυνομία κινείται με ταχύτητα και μεθοδικότητα και φέρνει αποτελέσματα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Συγκλονισμένος και σε προσωπικό επίπεδο από την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Mega τόνισε πως είναι θέμα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ να φέρει εις πέρας την υπόθεση. «Θα πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία, να κάνουν μερικά πράγματα για να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Αυτό, αποτελεί ευθύνη και της Πολιτείας, και των αθλητικών ομάδων, της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακόμη επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο 23χρονος που έχει συλληφθεί από την αστυνομία εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου, και συμπλήρωσε πως αποτελεί θέμα τιμής της ΕΛ.ΑΣ να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την έρευνα. «Η Αστυνομία κινείται με ταχύτητα και μεθοδικότητα και φέρνει αποτελέσματα», δήλωσε κ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας πως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι στραμμένο στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σκληρός κι αμίλητος ο Αλβανός

Ο συλληφθείς ένας από τους πιο σκληρούς χούλιγκανς στη Βόρεια Ελλάδα, για τον οποίο εκκρεμεί δίκη, καθώς το 2019 είχε συλληφθεί και πάλι για οπαδική συμπλοκή. Ο συλληφθείς για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη είναι 23 χρόνων, αλβανικής καταγωγής, με άδεια διαμονής στη χώρα και σεσημασμένος στις Αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς “δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκομαι εδώ”.

Τα στοιχεία που έχει σε βάρος του η Ελληνική Αστυνομία είναι συντριπτικά, ενώ το πιο ουσιαστικό είναι ότι τον έχει αναγνωρίσει ένας από τους τραυματίες, ο οποίος ήταν μαζί με τον 19χρονο Άλκη, λίγο πριν πέσει νεκρός.

Βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας «βλέπει» σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι δράστες χτυπούν με μανία τα θύματά τους και εν συνεχεία τρέπονται σε φυγή. Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας, που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων, με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες και περιγραφές σημαντικών αυτοπτών μαρτύρων.

Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας ο 23χρονος ανήκει στον ίδιο, ενώ οι Αρχές προχωρούν και στην ταυτοποίηση κι άλλων ατόμων που πήραν μέρος στην δολοφονία. Επίσης, το πιθανότερο είναι, να κατηγορηθούν πολλά άτομα ως δράστες της δολοφονίας, καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν βαριές οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που εντόπισε, άρα πολλά και τα άτομα που του επιτέθηκαν. Οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται και για τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σύλληψη του 23χρονου

Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου (σχετ. το από 01-02-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Αναδιπλούμενοι σουγιάδες,

Κράνη,

Βεγγαλικά χειρός,

Κροτίδες,

Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.),

Μεταλλικοί σωλήνες,

Ξύλινα ρόπαλα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα – προανάκριση συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις