Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τοξικολογικές 24χρονης αρνητικές: Τι απαντά η Γεωργία Μπίκα
ΕΛΛΑΔΑ

Τοξικολογικές 24χρονης αρνητικές: Τι απαντά η Γεωργία Μπίκα

Τοξικολογικές 24χρονης αρνητικές: Τι υποστηρίζει η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα υποστηρίζει, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των τοξικολογικών εξετάσεων

Αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες βρέθηκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, ενώ “ελάχιστη” είναι η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στα εξετασθέντα δείγματα ούρων. Αυτό αναφέρεται στο πόρισμα το οποίο παραδόθηκε νωρίτερα στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Στο πόρισμα περιλαμβάνονται οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 24χρονης αναμένει την επίσημη μετάφραση των εξετάσεων.

Τι υποστηρίζει η πλευρά της 24χρονης

Η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα υποστηρίζει, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των τοξικολογικών εξετάσεων, ότι “άργησε να ληφθεί το δείγμα”. “Αν σταματήσει η ουσία να βρίσκεται στα ούρα, κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να το αποδείξει” υποστήριξε ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα, αφήνοντας “παράθυρο” για επιπλέον ενέργειες.

Ειδικότερα, ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων. Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης ανέφερε ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα. “Η ποσότητα αλκοόλ στα ούρα δεν αντικατοπτρίζει ούτε την κατανάλωση ούτε και τον μεταβολισμό σε τίποτα, είναι αναξιόπιστο νούμερο δεν το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από την ποσότητα αλκοόλ στα ούρα πόσα ποτά ήπιε και αν ήταν σε κατάσταση να δώσει συναίνεση ή όχι”, είπε μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε ο σύμβουλος, “τα ούρα πάρθηκαν μετά από περίπου 18 ώρες. Τα νούμερα είναι πλασματικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αναγωγή στην κατανάλωση του αλκοόλ. Για τις υπόλοιπες ουσίες, το χάπι του βιασμού, ξεκαθαρίζει μετά από 12 ώρες στα ούρα. Το δείγμα που πάρθηκε με καθυστέρηση μετά από 18 ώρες δεν μπορεί να μας δώσει αποτελέσματα για κάποια συγκεκριμένη ουσία”.

Όπως τόνισε, “μόλις πάρω στα χέρια μου τα αποτελέσματα θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας για να βρούμε την αλήθεια”.

Τι ανέφερε η πλευρά του κατηγορούμενου

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κατηγορούμενου, οι εξετάσεις είναι “καθαρές”. Δηλαδή, θα πρόκειται για ανατροπή στην υπόθεση, αφού ήταν από τους βασικούς ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας. Νωρίτερα οι ειδικοί πως τα αποτελέσματα αυτά είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, δεδομένου ότι αναμένετο να καθορίσουν την έκβαση της υπόθεσης.

“Εφόσον όλα έγιναν έγκαιρα” τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, ενδέχεται να καθορίσουν την έκβαση της υπόθεσης που άνοιξε με την καταγγελία ότι βιάστηκε σε πάρτι πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, είχε τονίσει πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. “Τα ούρα δεν μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ. Μόνο οι εξετάσεις αίματος μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώθηκε”, ανέφερε επίσης ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στο T-Live.

Οι επόμενες ενέργειες της ανακρίτριας – Νέα συμπληρωματική κατάθεση της 24χρονης

Η αρμόδια ανακρίτρια θα αξιολογήσει τα στοιχεία παράλληλα με αυτά των ελληνικών αρχών, καθώς και την κατάθεση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε τη Γεωργία Μπίκα, μετά την καταγγελία της για βιασμό. Μετά την αξιολόγηση των στοιχείων πρόκειται να κληθεί εκ νέου για νέα συμπληρωματική κατάθεση η 24χρονη. Υπενθυμίζεται ότι για την καταγγελλόμενη υπόθεση διώκεται ένας 27χρονος ο οποίος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Σε εξέλιξη είναι παράλληλη έρευνα για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε, μετά την καταγγελία βιασμού, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις