Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Πρωτοετής στο οικονομικό στο ΑΠΘ, χωρίς εχθρούς ο άτυχος νέος
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Πρωτοετής στο οικονομικό στο ΑΠΘ, χωρίς εχθρούς ο άτυχος νέος

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Τον σκότωσαν άδικα, λέει η θεία του αδικοχαμένου Αλκη

Μεγαλωμένος σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον με δασκάλα μητέρα και πατέρα στρατιωτικό, ο Αλκης ήταν ένα παιδί που είχε λάβει τις αρχές και τις αξίες της ζωής και αποτελούσε ένα φιλήσυχο χαρακτήρα που δεν παρέπεμπε σε χούλιγκαν. Ο ίδιος ήταν φοιτούσε στο πρώτο έτος του οικονομικού στο ΑΠΘ και απολάμβανε τις βόλτες με τους φίλους του, όπου σε μία από αυτές τον δολοφόνησαν σε ένα ακόμη κρούσμα τυφλής οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη. Το άτομο που ανέλαβε να ενημερώσει τους γονείς του για το τραγικό συμβάν, ήταν η θεία του, η οποία ανέλαβε στη νύχτα τον δύσκολο αυτό ρόλο. Η ίδια μίλησε στον Alpha για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε ο ανιψιός της:

«Το παιδί ήταν φίλος του Αρη, αλλά όχι οργανωμένος, δεν πήγαινε σε συνδέσμους οπαδών. Ο Αλκης ήταν με φίλους του, οι οποίοι βρίσκονται στο νοσοκομείο, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση, για τον άλλο δεν γνωρίζω. Είχαν βγει μια βόλτα και περπατούσαν και ξαφνικά σταμάτησαν κάποια αυτοκίνητα και τους επιτέθηκαν άγνωστοι. Τώρα αν κάποιο από τα παιδιά φορούσε κανένα σκουφάκι του Αρη, αυτό δεν το γνωρίζουμε. Εμάς μας ενημέρωσαν στις 03:00 τα ξημερώματα και μας είπανε ότι το παιδί πήγε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εκεί έγινε η αναγνώριση και από εκεί και πέρα δεν ξέρω τίποτε άλλο να σας πω», είπε αρχικά η θεία του αδικοχαμένου νεαρού.

Οσο για τον χαρακτήρα του παιδιού, συντετριμμένη η θεία του Αλκη, ανέφερε: «Φέτος ήταν πρωτοετής στο οικονομικό στο ΑΠΘ, ήταν ένα πολύ καλό παιδί, χωρίς τσακωμούς, χωρίς εχθρούς, δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε κανέναν. Δεν ξέρω γιατί μπορεί να συνέβη αυτό στο παιδί. Τον σκότωσαν άδικα».

Οσο για τον πατέρα του παιδιού, παραμένει σε κατάσταση σοκ

«Οι γονείς του μένουν στη Βέροια, ο πατέρας του ήρθε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη και όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν σε τραγική κατάσταση. Φώναζε, έβριζε, χτυπιόταν. Δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί. Μέχρι που τον πήρε ο άνδρας μου να πάνε πίσω στη Βέροια γιατί εκεί θα γίνει η κηδεία, δεν μπορούσε να ηρεμήσει», κατέληξε η θεία του Αλκη.

Θείος του Αλκη: «Ηταν τόσο άδικο και τόσο άτυχος»

Ο θείος του Αλκη σε έντονα φορτισμένη ψυχική κατάσταση, μίλησε στην κάμερα του MEGA, για όσα γνωρίζει για την υπόθεση και τόνισε το άδικο στον χαμό του ανιψιού του: «Το παιδί ήταν όλη μέρα στο σπίτι και διάβαζε γιατί την επόμενη μέρα θα έδινε μάθημα. Βγήκε μια βόλτα το βράδυ και τον σκότωσαν. Το παιδί χωρίς να δώσει καμία αφορμή, δέχτηκε επίθεση από αυτούς τους δολοφόνους που του στέρησαν τη ζωή χωρίς να τον ξέρουν καν. Ηταν τόσο άτυχο το παιδί μας που χτυπήθηκε στη μηριαία αορτή με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει από αιμορραγία χωρίς να προλάβει να φτάσει το ΕΚΑΒ στο σημείο της δολοφονίας».

Βρέθηκε το δρεπάνι της επίθεσης

Βρέθηκε το δρεπάνι, με το οποίο δολοφόνησαν μέχρι θανάτου τον 19χρονο Αλκη στη Θεσσαλονίκη, για οπαδικά κίνητρα. Το δρεπάνι με το οποίο σκότωσαν τον 19χρονο Αλκη, εντοπίστηκε λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο, όπου έπεσε νεκρός ο Άλκης. Το δρεπάνι βρέθηκε κοντά σε κάδο σκουπιδιών και έχει δοθεί για εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αποτυπώματα που θα οδηγήσουν τις Αρχές στην εξιχνίαση της υπόθεσης που συγκλονίζει. Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος, Αλκης Κ., έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη ενώ περπατούσε στην περιοχή του Χαριλάου, πλησίον του Αρη, μαζί με δύο φίλους του.

Ο Αλκης ήταν οπαδός του Αρη και αυτή την περίοδο έμενε στη Βέροια, λόγω μετάθεσης του πατέρα του που είναι αξιωματικός του Στρατού. Στα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και φοίτησε στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος πήγαινε συχνά στη Θεσσαλονίκη, καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια. Ο 19χρονος ήταν λάτρης των ομαδικών αθλημάτων και επισκεπτόταν συχνά το Αλεξάνδρειο για αγώνες μπάσκετ και το «Κλεάνθης Βικελίδης» για αγώνες ποδοσφαίρου, ένα άθλημα το οποίο και ο ίδιος έπαιζε ερασιτεχνικά.

Στο λύκειο που φοιτούσε, συμμετείχε στη θεατρική ομάδα του σχολείου, ενώ σύμφωνα με τους καθηγητές του ήταν ένα ήσυχο, συνεσταλμένο, πολύ εμφανίσιμο και κοινωνικό παιδί, το οποίο προερχόταν από «καλή οικογένεια» και δεν συμμετείχε σε επεισόδια. Ηταν αγαπητός στους συμμαθητές και φίλους, «ψυχή» της παρέας όπως τον περιγράφουν φίλοι του με αγνά φίλαθλα συναισθήματα για την αγαπημένη του ομάδα, τον Άρη.

Μάλιστα, μόλις πριν από λίγους μήνες ο νεαρός ήταν μεταξύ των 18 τυχερών φιλάθλων της ομάδας των «κιτρίνων» που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό ένα εισιτήριο διαρκείας της ΚΑΕ Αρης, για τη τρέχουσα αγωνιστική σεζόν 2021-22 στη Basketleague.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις