Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρόταση μομφής ψηφοφορίας: Ποιος είναι ο βουλευτής που ψήφισε “παρών”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής ψηφοφορίας: Ποιος είναι ο βουλευτής που ψήφισε “παρών”

Πρόταση μομφής ψηφοφορίας: Η πρόταση μομφής το ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίστηκε με 156 "κατά" έναντι 142 "υπέρ". Υπήρχε όμως και ένα "παρών".

Το βράδυ της Κυριακής 30 Ιανουαρίου απορρίφθηκε με 156 ψήφους “κατά” και σε σύνολο 299 βουλευτών, η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι 142 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μαρία Αδάμου και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Να σημειωθεί πάντως πως υπήρξε και ένα “παρών”. Ήταν αυτό του τρίτου ανεξάρτητου βουλευτή, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Χτες Σάββατο ο ανεξάρτητος βουλευτής ο οποίος διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο εξέφρασε την πρόθεσή του να μην στηρίξει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά δήλωσε πως ως δεξιός και πιστός στις αντικομμουνιστικές του αρχές, δεν είναι οπορτουνιστής, “ούτε Ανεξάρτητος Έλληνας να συμμαχήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ” εναντίον της κυβέρνησης. Ο ίδιος χαρακτήρισε πυροτέχνημα την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως είναι πρόκληση να μιλά για Πολιτική Προστασία και εκτίμησε ότι εάν βρισκόταν στην κυβέρνηση, τότε τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Από την ψηφοφορία απουσίασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέτα Γιαννάκου, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις