Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Πατέρας και γιος άρπαξαν 300.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Πατέρας και γιος άρπαξαν 300.000 ευρώ

Απάτες: Είχαν πείσει ηλικιωμένη να βγάλει τα χρήματα από το σπίτι για να τα σώσει από υποτιθέμενη πυρκαγιά.

Η απάτη δεν είναι πρωτοφανής ως προς τη μεθοδολογία της, αλλά, αντίθετα, πολύ συνηθισμένη. Εκείνο, όμως, που είναι πρωτοφανές είναι το ποσό που εκλάπη από το σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας στο Κιλκίς, η οποία άνοιξε την πόρτα της σε δύο δήθεν τεχνικούς της ΔΕΗ, που αποδείχθηκαν… μαϊμού! Η αποκάλυψη για το τρομακτικό ποσό, που φύλαγε η 94χρονη στο σπίτι της σε περιοχή του Κιλκίς και το οποίο πέρασε στα χέρια των «τεχνικών», γίνεται με την εξιχνίαση της υπόθεσης, η οποία καταγγέλθηκε στην Αστυνομία τον περασμένο Οκτώβριο!

Όπως αποδεικνύεται οι τεχνικοί-«μαίμού» ήταν ένας πατέρας 56χρόνων και ο γιος του 30χρόνων, οι οποίοι εφάρμοσαν ένα σχέδιο το οποίο είχαν «αντιγράψει» από άλλους δράστες παρόμοιων απατών σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Έμφανίστηκαν με την κατάλληλη ενδυμασία και τα… κατσαβίδια τους στο σπίτι της ηλικιωμένης και την τρομοκράτησαν, αφού έκαναν τη σχετική «αυτοψία» στους μετρητές και τα καλώδια, λέγοντάς της ότι επίκειται μέγας κίνδυνος να ξεσπάσει πυρκαγιά και να καταστραφεί ολόκληρο το σπίτι. Στόχος ήταν ένας.

Να «σώσει» τα χρήματα

Να την πείσουν, όπως και πέτυχαν, να βγάλει όλα τα χρήματα και τα κοσμήματα έξω από το σπίτι για να τα «σώσει» την υποτιθέμενη πυρκαγιά. Η 94χρονη το έπραξε καθώς οι δράστες ήταν πειστικοί και απέθεσε τον θησαυρό σε ένα σημείο. Με τάχιστες ενέργειες, άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Τότε η ηλικιωμένη αντελήφθη ότι οι 300.000 ευρώ που είχε βγάλει από κρύπτη του σπιτιού είχαν κλαπεί. Ακολούθησε η καταγγελία στην αστυνομία η οποία κλήθηκε να βρει τους δήθεν τεχνικούς. Τους… βρήκε η Ασφάλεια στη Λάρισα και τους συνέλαβε λίγες ημέρες μετά από την κλοπή-μαμούθ, για παρόμοιες απάτες σε βάρος ιδιοκτητών σπιτιών, χωρίς βέβαια τόσο μεγάλα ποσά. Πατέρας και γιος προφυλακίστηκαν, μετά την απολογία τους για τις απάτες στη θεσσαλική πόλη και με απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή προφυλακίστηκαν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κιλκίς έλαβαν γνώση των συλλήψεων και είδαν κοινά χαρακτηριστικά σε όσα είχε καταγγείλει η ηλικιωμένη στην περιοχή τους. Συνέχισαν την έρευνα και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος των προφυλακισμένων και για την απάτη στο Κιλκίς με την τρομακτική λεία βέβαια να αγνοείται ακόμη! Το μεγαλύτερο ποσό που είχε κλαπεί έως τώρα με τη συγκεκριμένη μέθοδο της απάτης, ήταν 115.000 ευρώ, 5 χρυσές λίρες και χρυσαφικά. Την καταγγελία είχε κάνει στην Αστυνομία της Δράμας, άλλη ηλικιωμένη. Είχε αναφέρει ότι την προσέγγισαν οι δράστες, καθώς κινούνταν πεζή σε οικισμό της Δράμας.

Ο κίνδυνος καταστροφής

Προφασιζόμενοι τη διενέργεια εργασιών από τις οποίες υπήρχε «κίνδυνος καταστροφής των χρημάτων και χρυσαφικών» που έχει στην οικία της, την έπεισαν να την μεταφέρουν με το όχημα τους στο σπίτι και να τους παραδώσει χρήματα, χρυσαφικά και τιμαλφή. Συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη συγκέντρωσε από το εσωτερικό του σπιτιού και παρέδωσε στους δράστες το χρηματικό ποσό των 115.000 ευρώ περίπου, 5 χρυσές λίρες και διάφορα χρυσαφικά για να… φυλάξουν! Στη συνέχεια, οι δράστες εξαφανίστηκαν, διαφεύγοντας με το όχημα τους προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις