Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αποζημίωση ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ρεύματος: Βήμα βήμα η διαδικασία για την αίτηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποζημίωση ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ρεύματος: Βήμα βήμα η διαδικασία για την αίτηση

Αποζημίωση ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ρεύματος: Θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες.

Αίτηση στη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ μπορούν να κάνουν όσοι υπέστησαν ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές από τις διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Ελπίδα”. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, το ποσό της αποζημίωσης μπορεί να φτάσει τα 600 ευρώ και η αίτηση γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου. Οι αιτήσεις για την αποζημίωση για βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές υποβάλλονται μέσα από την ειδική εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ: https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html

Στην επιλογή κατηγορία αιτήματος επιλέγουν “αίτημα επικοινωνίας” και στην υποκατηγορία αιτήματος την επιλογή “αποζημιώσεις”.

Μέχρι σήμερα η αποζημίωση αυτού του είδους δινόταν μόνο στην περίπτωση που κοβόταν ο ουδέτερος αγωγός κι όχι αν απλά είχε κοπεί ένα καλώδιο.

Αποζημίωση για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες

Μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Σκρέκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και για να δηλώσουν τη ζημιά. Eπίσης, είπε ότι θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες. “Δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν τέλεια όταν νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για μέρες, από το πέρασμα της κακοκαιρίας”, σημείωσε ο κ. Σκρέκας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο οποίος ανέφερε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ και ο μηχανισμός του προσπαθεί να βελτιωθεί. Τόνισε ότι γίνονται έργα υποδομής και ξεκινά μια γιγαντιαία προσπάθεια για την υπογειοποίση καλωδίων της ΔΕΗ.

Υπογράμμισε ακόμα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών κάτι που όπως είπε θα βοηθήσει ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί που ακριβώς υπάρχει βλάβη.

Για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον

Για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι θα δοθεί και τον Φεβρουάριο και υπογράμμισε ότι η επιδότηση θα είναι ανάλογη της αύξησης που θα υπάρξει στην χονδρεμπορική. “Για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις”, τόνισε ο κ. Σκρέκας. Για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ανέφερε ότι έχει δοθεί 15 ημέρες παράταση και όπως είπε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.

Σημείωσε ότι έχουν αυξηθεί κατά 3 φορές οι αιτήσεις που ανήκουν σε πολύ χαμηλά εισοδήματα, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρχουν οι δικαιούχοι και επιλαχόντες. Δυνητικά όσοι κάνουν αίτηση θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανακαίνιση, τόνισε ο κ. Σκρέκας. Τέλος, αναφέρθηκε και στην επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τόνισε ότι αυτή θα αυξηθεί κατά 30%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις