Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE /  Ελισάβετ Κωνσταντινίδου – Χατζηνικολάου: Ο άγνωστος γάμος, η κόρη της και ο Πέτρος Φιλιππίδης
LIFESTYLE

 Ελισάβετ Κωνσταντινίδου – Χατζηνικολάου: Ο άγνωστος γάμος, η κόρη της και ο Πέτρος Φιλιππίδης

 Ελισάβετ Κωνσταντινίδου - Χατζηνικολάου: «Δεν ήθελα η κόρη μου να γίνει ηθοποιός»

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Ενώπιως Ενωπίω» και μίλησε για όλα. Η κωμική ηθοποιός που φέτος το τηλεοπτικό κοινό απολαμβάνει μέσα από τη συμμετοχή της στη σειρά «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» μίλησε για την καριέρα της, τους ρόλους που την καθιέρωσαν ενώ αναφέρθηκε και στον άγνωστο γάμο που έκανε όταν ήταν 20 ετών αλλά και στη σχέση της με την κόρη της, Μαρία Χάνου που επέλεξε να γίνει και εκείνη ηθοποιός.

Η σχέση αγάπης με τον πρώην σύζυγό της

«Μου ξέφυγε και τον είπα ο πρώην σύζυγός μου. Είναι ο πατέρας της κόρης μου, δεν γινόταν να μη συναντηθώ με τον Ταξιάρχη. Έχουμε σχέση καρμική και κάναμε αυτό το παιδί. Χωρίζει ο άνθρωπος γιατί δεν πάει κάτι καλά, γιατί δεν συνεννοείται, γιατί να συνεννοηθεί μετά; Νομίζω ότι αυτή η ανάγκη μου 0είχα πάντα στο μυαλό μου το παιδί να μην του κάνουμε κακό επειδή δεν μπορούμε να είμαστε μαζί- να καταλάβω, να διορθώσω πράγματα στον εαυτό μου, ήταν να μπω σε αυτόν τον δρόμο και να ψάξω τον εσωτερικό μου κόσμο και τον εαυτό μου.

Ακόμα μου λένε στον δρόμο «αχ βρε Ζουμπουλία»

Έπρεπε να χωρίσω με τον πατέρα της κόρης μου και τα καταφέραμε. Ήμουν δύσκολος άνθρωπος, ήταν δύσκολος άνθρωπος. Δύσκολες οι συγκρούσεις. Η αγάπη που υπάρχει τώρα δεν αλλάζει. Θα είμαι πάντα δίπλα του. Εμείς ερωτευτήκαμε πάρα πολύ. Στα κάγκελα ο έρωτας. Δεν το αλλάζω με τη σχέση που έχουμε τώρα. Η αγάπη η βαθιά που έχουμε ο ένας για τον άλλον και για το παιδί μας δεν αντισταθμίζεται με τίποτα», εξομολογήθηκε η ηθοποιός για τις σχέσεις που έχει με τον πατέρα της κόρης της.

Η κόρη μου με κορόιδεψε με την υποκριτική

Όσον αφορά στην κόρη της Μαρία Χάνου και την απόφαση να γίνει ηθοποιός, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ανέφερε: «Έκανα ό,τι μπορούσα, σύμφωνα με τις ικανότητές μου. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα για την κόρη μου. Με κορόιδεψε για την υποκριτική, είναι ένα έξυπνο κορίτσι η κόρη μου. Πέρασε σε μια σχολή στην Σπάρτη και συνεννοήθηκε με τον μπαμπά της να δώσει σε Δραματική Σχολή. Ήξερε ότι εγώ δεν ήθελα να ακολουθήσει το επάγγελμα των γονιών της. Την τρόμαξα και βρήκε τρόπο. Αφού τη γράψαμε στη σχολή, μας λέει θα πάω στην Δραματική. Έγινε χαμός».

Η σχέση από τα 11 και ο άγνωστος γάμος

Για τον άγνωστο γάμο της, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου αποκάλυψε: «Ήταν ο πρώτος γάμος, πριν τον Ταξιάρχη. Παντρεύτηκα στα 20 μου, ήμασταν μαζί από τα 11. Χωρίσαμε μετά από τρία χρόνια γάμου, ήμουν 23 ετών. Παρόλο που χαθήκαμε ήταν τμήμα μέρος της ζωής μου και τον θυμάμαι με αγάπη και με συγκίνηση».

Η συγκίνηση και τα δάκρυα για τη μητέρα της

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η ηθοποιός μίλησε για την αείμνηστη μητέρα της και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Η μαμά μου, μού έκλεισε το τηλέφωνο όταν της είπα ότι πέρασα στη δραματική σχολή. Ποτέ δεν καμάρωνε για μένα. Αφού τελείωνα μια παράσταση και μου έλεγε, “ωραία και τώρα ποια δουλειά θα κάνεις;”. Ήθελε να κάνω άλλη δουλειά, αυτή την θεωρούσε μια από τις τρέλες μου».

Όταν, μάλιστα, είδε στην οθόνη την εικόνα της μητέρας της, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου αναφώνησε «καλή μου, καλή μου, καλή μου μανούλα μου! Γλυκιά μου μάνα! Ωχ, τι μου έκανες, τώρα…» και δάκρυσε.

«Άρχισε πια να καμαρώνει αφού έγινε αυτή η φασαρία με το “Παρά Πέντε” και της έλεγαν πια για μένα. Και την έβλεπα στο θέατρο να λέει στους διπλανούς της “κόρη μου είναι”», συμπλήρωσε η δημοφιλής ηθοποιός.

Η ταινία για το «Παρά Πέντε» και η παρεξήγηση με τον Γιώργο Καπουτζίδη

Η ηθοποιός μίλησε με πάρα πολύ όμορφα και γλυκά λόγια για τον Γιώργο Καπουτζίδη. «Η επιτυχία του “Παρά Πέντε” οφείλεται στο κείμενο του Γιώργου. Εγώ είχα κλείσει να είμαι στις “Μάγισσες της Σμύρνης”. Όταν ο σκηνοθέτης μου έστειλε το κείμενο εγώ δεν τον ήξερα τον Γιώργο. Το διάβασα απνευστί. Το κείμενο έπρεπε να ειπωθεί. Το μυαλό του είναι πολύ πιο πάνω, βλέπει και άλλα πράγματα. Έχει μια σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων. Μπήκαμε μέσα εκεί ανόμοιοι άνθρωποι. Γίναμε πολύ μεγάλη παρέα εκείνα τα δύο χρόνια. Ο Γιώργος είχε γράψει δύο επεισόδια από ‘κει και πέρα έστησε τους χαρακτήρες. Εγώ δεν είχα καμία σχέση με την επαρχία. Ό,τι έβγαινε από το στόμα μας ήταν επειδή αντιλαμβανόταν τα πάντα από μας. Έφτιαξε τους ρόλους σύμφωνα με τους ανθρώπους που είχε. Γι’ αυτό έγινε επιτυχία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί με τον Γιώργο Καπουτζίδη, την οποία έλυσε πρόσφατα ο ίδιος εξηγώντας τι έγινε μεταξύ τους στην εκπομπή «Στούντιο 4». «Έχουμε μια τέτοια σχέση που ποτέ δεν είχα καταλάβει γιατί δεν ήμασταν καλά. Ίσως ένα διάστημα. Ο Γιώργος είναι ένα σπουδαίο πλάσμα. Ίσως λίγο τον αδικεί η υπερβολική του ανάγκη για δικαιοσύνη, δηλαδή ξεπερνάει τα όρια όταν θέλει να πει κάτι κυρίως για το δίκιο. Είμαστε σε φάση που ξαναγνωριζόμαστε και μακάρι να κρατήσει για μια ζωή. Τον έχω παρακαλέσει τόσο πολύ να κάνει μια ταινία 20 χρόνια μετά για το “Παρά Πέντε”. Ξέρω ότι λείπουν κάποιοι άνθρωποι, αλλά είναι τόσο ευφυής που μπορεί να βρει έναν τρόπο. Πόσο πολύ θα ήθελα να ξανασυναντηθούμε».

Νίκος Μουτσινάς και Ζέτα Μακρυπούλια

Από τους πιο κοντινούς της φίλους, μίλησαν στην εκπομπή ο Νίκος Μουτσινάς και η Ζέτα Μακρυπούλια. «Είναι μια γυναίκα χείμαρρος. Έχει πάρα πολλή ενέργεια. Μου έχει σταθεί σε πολλές καταστάσεις, φοβερά εχέμυθη. Είναι πάρα πολύ δοτική και αυτό μπορεί να γίνει και ελάττωμα» δήλωσε η Ζέτα. «Είναι λίγο μητρική η σχέση μας. Με εκνευρίζει και πάρα πολύ. Έχει μία πλευρά που μου θυμίζει μαμά. Μπορεί να γίνει λίγο πιεστική αλλά επειδή την ξέρω καλά ξέρω ότι είναι από αγάπη» πρόσθεσε.

Ο Νίκος Μουτσινάς την αποκάλεσε και εκείνος «μητέρα της παρέας» και ήταν λίγο πιο παραστατικός στην περιγραφή του για την καλή του φίλη. «Είναι πολύ φροντιστικό άτομο και την ίδια στιγμή πόσο αστεία!» είπε και περιέγραψε τις διακοπές τους στην Κύθνο όπου δέχτηκε επίθεση κουνουπιών και η παρέα της δεν ήθελε να σταματήσουν τα κουνούπια γιατί γέλαγαν. «Όταν πιστεύει ότι κάτι είναι πολύ καλό για σένα μπορεί να περάσεις του Ταντάλου τα μαρτύρια για να το κάνεις. Είναι οικογένεια που σημαίνει ότι είναι φορές που θέλεις να την αγκαλιάσεις και να της πεις “σ’ αγαπώ” και φορές που θέλεις να την ανεβάσεις πάνω στη σκάλα και απλά να τη σπρώξεις» κατέληξε.

Πέτρος Φιλιπίδης

Προς το τέλος της συνέντευξης, ο Νίκος Χατζηνικολάου αναφέρθηκε και στον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της ηθοποιού για τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Τώρα τα σκέφτομαι με περισσότερη ψυχραιμία. Για τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν θα πω κάτι, τα πράγματα είναι στη δικαιοσύνη και αυτή θα πρέπει να τον κρίνει. Οι άνθρωποι που με ξέρουν, πραγματικά γνωρίζουν ότι είμαι υπέρ του δίκιου και δίπλα στους ανθρώπους που αδικούνται. Δεν θα αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η πόλωση και οι άνθρωποι περιμένουν πώς και τι για να πέσουν να φάνε τον άλλον, αυτό μόνο το δέχομαι με την έννοια ότι είναι καιρός ν’ αλλάξει κάτι. Και αυτή η πόλωση που δεν είναι ωραία δημιουργεί τις συνθήκες ν’ αλλάξει κάτι… Νιώθω μια στεναχώρια με όλα αυτά που συνέβησαν. Γιατί να γίνονται αυτά; Κρίμα» δήλωσε η Ελισάβετ Κωνσταντινίδη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις