Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 37χρονος ιερέας – Κάτω Πατήσια: Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες, «Μου είπε να ανεβάσω το σουτιέν μου»
ΕΛΛΑΔΑ

37χρονος ιερέας – Κάτω Πατήσια: Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες, «Μου είπε να ανεβάσω το σουτιέν μου»

37χρονος ιερέας - Κάτω Πατήσια: Σοκάρει η νέα καταγγελία ενός 16χρονου κοριτσιού για τη σεξουαλική παρενόχληση από τον 37χρονο ιερέα.

Σοκάρει η νέα καταγγελία ενός 16χρονου κοριτσιού για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από τον 37χρονο ιερέα στα Κάτω Πατήσια, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για βιασμό ανήλικης αλλά εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», το 16χρονο κορίτσι καταγγέλλει ότι ο ιερέας την παρενοχλούσε όταν ήταν μόλις 14 ετών. Όλα ξεκίνησαν, όπως περιγράφει το κορίτσι, όταν ο ιερέας της έστειλε μήνυμα στο messenger για να συζητήσουν αν θα γίνει ο πνευματικός της, πράγμα που, όπως λέει, έκανε με όλα τα παιδιά της ενορίας.

«Έχω συνομιλίες που μου μιλάει αισχρά και με παρακαλάει να με βγάλει κάμερα. Ήμουν 14 ετών όταν έγινε αυτό, αλλά ευτυχώς είχα τη συνείδησή μου. Σε ό,τι αισχρό έλεγε έβαζε τον Θεό. Μου έλεγε να του στείλω φωτογραφίες χωρίς τα ρούχα μου. Με παρακαλούσε να με πάρει στην κάμερα. Ποιος ξέρει τι θα έβλεπα αν την άνοιγα. Το είχα πει σε κάποιον ότι μου έστελνε μηνύματα και μετά άρχισε να λέει άσχημα πράγματα σε τρίτους για μένα» συγκλονίζει η 16χρονη.

Σύζυγος ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης: «Δεν έπαψα ποτέ να τον αγαπάω»

Ανατριχίλα προκαλεί και το περιστατικό που περιγράφει το νεαρό κορίτσι όταν πήγε στο γραφείο του ιερέα για εξομολόγηση και εκείνος την κοίταζε επίμονα και άσχημα. Όταν ο 37χρονος συνειδητοποίησε ότι η κοπέλα τον κατάλαβε, της είπε ότι βρίσκεται στον οίκο του Θεού και δεν πρέπει να αισθάνεται άβολα. «Μου είπε να ανεβάσω το σουτιέν μου και να του δείξω το στήθος μου. Δεν το έκανα και μετά άρχισε να λέει άσχημα πράγματα για εμένα σε τρίτους. Το είπα στους γονείς μου και ήθελαν να κάνουν καταγγελία, αλλά εγώ δεν ήθελα. Φταίω εγώ γι’ αυτό. Τότε η γυναίκα του ήταν έγκυος στο τρίτο παιδί, φοβόμουν ότι δε θα με πιστέψει κανένας» κατέληξε η 16χρονη.

«Λέγονται και δεν ισχύει τίποτα. Εγώ στηρίζω τον άντρα μου από την πρώτη στιγμή. Δεν έπαψα ποτέ να τον αγαπάω. Περνάμε όλοι δύσκολες στιγμές και θλίβομαι για εκεί που είναι τώρα. Δεν είναι κοντά μας. Θα τον περιμένω μέχρι να γυρίσει. Πιστεύω στην αθωότητά του και ελπίζω να είναι γρήγορα κοντά μου», ανέφερε η σύζυγος του ιερέα σε δήλωσή της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star.

Αθώος δηλώνει ο 37χρονος ιερέας

Όπως είπε ο ιερέας σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1, «είμαι αθώος, αδίκως κατηγορούμαι και διασύρομαι. Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη αποδεικνύει την αθωότητά μου. Δεν την βίασα όπως με κατηγορεί γιατί δεν έχει διαρραγεί ο παρθενικός υμένας της». Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι χώροι που κατηγορούμαι ότι την βίασα φέρουν τζαμαρίες και κλειδιά έχουν 6 άνθρωποι. Κανείς δεν αντιλήφθηκε τίποτα; Είναι ο λόγος ο δικός μου απέναντι στον λόγο της. Όμως η ανήλικη δεν έχει πειραχθεί και το στοιχείο αυτό δεν μπορεί να ξεπεραστεί από καμία κατάθεση».

Τέλος ο ιερέας είπε ότι «θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την οικογένειά μου και την σύζυγό μου που είναι στο πλευρό μου, με πιστεύει και με στηρίζει». Ο πατέρας του 37χρονου, επίσης ιερέας, ο οποίος διαμένει στην Άρτα, βρίσκεται στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να συμπαρασταθεί στον γιο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του υπέστη καρδιακό επεισόδιο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τώρα βρίσκεται στο σπίτι του γιου του. Είναι καλά στην υγεία του.

Το «μυστήριο» με την παραίτηση Θεοδωρόπουλου

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο μέχρι πρότινος δικηγόρος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος δεν παραιτήθηκε. Όπως υποστηρίζει το περιβάλλον του ιερέα, ο 37χρονος κατηγορούμενος και η οικογένειά του μόλις ενημερώθηκαν για τις φραστικές επιθέσεις και τις ανάρμοστες δημόσιες τοποθετήσεις τους αποφάσισαν με εξουσιοδότηση του ιερέα να τον καταργήσουν. Ο κ. Θεοδωρόπουλος με ανακοίνωσή του είχε πει ότι παραιτήθηκε καθώς ο ιερέας δεν του είχε πει ολόκληρη την αλήθεια.

«Δεν είχε σχέση ερωτική με την babysitter ο ιερέας» όπως είπε ο δικηγόρος του, Λουκάς Προυσανίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι εντελώς διαφορετικό να έχει μια κοινωνική σχέση από το να έχει μια ερωτική σχέση». Σχετικά με τις γυμνές φωτογραφίες, ο κ. Προυσανίδης υποστήριξε ότι «το φωτογραφικό υλικό δεν είναι πορνογραφικό. Γυμνές φωτογραφίες του πελάτη μου δεν υπάρχουν. Η κοπέλα που λέει ότι έκαναν έρωτα, αυτό είναι προϊόν της δικής της καταθέσεως και το σημαντικό είναι ότι τα καταθέτει όταν είχε ενηλικιωθεί. Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον παπά σε μένα και την υπεράσπιση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις