Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

18

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Βόβολης Covid: Νοσησε ο γιατρός, “δεν είπα ποτέ για… γριπούλα”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόβολης Covid: Νοσησε ο γιατρός, “δεν είπα ποτέ για… γριπούλα”

Βόβολης Covid:Τάσσεται κατά της υποχρεωτικότητας

Με κορωνοϊό νόσησε ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης, στον οποίο έχει επιβληθεί 12μηνη αναστολή ιατρικού επαγγέλματος λόγω της δράσης του από το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ο κ. Βόβολης, μέσω βίντεό του στο Facebook, μιλά για την περιπέτεια υγείας του, αποκαλύπτοντας ότι νόσησε βαριά και νοσηλεύτηκε στο Σισμανόγλειο για εννέα ημέρες. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο κορωνοϊός δεν είναι μια απλή γριπούλα. «Αγαπητές φίλες και φίλοι, επανέρχομαι μετά από 10 μέρες (…) Νόσησα. Νόσησα από την νόσο του COVID. Προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα. Προσπαθήσαμε να μην πούμε τι ακριβώς συνέβη. Δεν είπαμε τι έγινε για να μην πέσουν τα αδηφάγα ΜΜΕ επάνω μας. Το ήξεραν κάποιοι άνθρωποι», αναφέρει σε δήλωσή του.

«Εισήχθην στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο για 9 μέρες. Η νόσος COVID εμένα με πήρε λίγο πιο βαριά από άλλους ανθρώπους. Οπως έχουμε ξαναπεί τους περισσότερους τους πιάνει ήπια έως ασυμπτωματικά, κάποιους εξ αυτών βαρύτερα και κάποιοι από αυτούς καταλήγουν. Εμείς δεν έχουμε πει ποτέ ότι υποτιμούμε την νόσο COVID-19. Δεν έχουμε πει ποτέ κάτι το οποίο να είναι ενάντιο στην πραγματικότητα. Εχουμε τονίσει την εναντιότητά μας σε υποχρεωτικότητες.

Προσπάθησαν να μας κάνουν αντιεμβολιαστές. Δεν το κατάφεραν γιατί όσοι κατάλαβαν τι λέμε και κατάλαβαν ότι δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ αντιεμβολιαστές. Νόσησα λοιπόν και βρέθηκε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο για 9 μέρες διότι σε εμένα μετατράπηκε σε πνευμονία. Είναι το post COVID σύνδρομο επί της ουσίας. Ενας γερός οργανισμός, χωρίς ιστορικό, χωρίς κάπνισμα, ο οποίος μπόρεσε και ανταπεξήλθε σε λίγες μέρες. Σίγουρα αφήνει κάποια πράγματα πάνω στους πνεύμονες μου. Υπήρξε τρανσαμηναιμία, αύξηση ηπατικών ενζύμων δηλαδή, τα υπόλοιπα εργαστηριακά ήταν αρκετά καλά. Δεν υπήρξε αύξηση ινωδογόνου, φερριτίνης και βαθμού πηκτικότητας σε εμένα. Χτυπήθηκαν βέβαια οι πνεύμονες, υπήρξε ένα θέμα. Εκατσα μέσα 9 μέρες. Το αποκρύψαμε. Δεν έπρεπε να μαθευτεί».

«Δεν αλλάζει τίποτα από τις αρχές μας, λέμε πάντα προσοχή, κάθε ίωση έχουμε ξαναπεί δυνητικά μπορεί να σκοτώσει, όπως και η Covid-19. Δεν είμαι αυτός που έχει πει ότι ξέρετε είναι μια γριπούλα, δεν το έχετε ποτέ από εμένα, είναι κάτι παραπάνω σίγουρα. Αυτό, όμως, δεν καταστρατηγεί τις βασικές αρχές της ελευθερίας μας, το ενάντια στην υποχρεωτικότητα. Το έχω ξαναπεί ότι ακόμα και 80% θνητότητα να είχε, ο γιατρός υπερασπίζεται τον κάθε ασθενή του και την ελευθερία του στο δικαίωμα του. Στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο οι συνάδελφοι γιατροί μου φέρθηκαν άψογα, το νοσηλευτικό προσωπικό το ίδιο, οι τραυματιοφορείς. Ολο το νοσοκομείο και τους ευχαριστώ. Ηταν μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα (…) Φυσικά πάντα πρέπει να προσέχουμε. Εννοείται στην κάθε ίωση, όπως και σε αυτή, η οποία κάνει και πιο περίεργες επιπλοκές», είπε, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις