Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκρηξη Συγγρού 3 – Στύλοι Ολυμπίου Διός: Τι κατέθεσε ο 78χρονος που τραυματίστηκε
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Συγγρού 3 – Στύλοι Ολυμπίου Διός: Τι κατέθεσε ο 78χρονος που τραυματίστηκε

Έκρηξη Συγγρού 3 - Στύλοι Ολυμπίου Διός: Δεν θυμάται αν η έκρηξη συνέβη την ώρα που άναψε τον διακόπτη για το φως ή τη στιγμή που πήγε να ανάψει τσιγάρο ή να φτιάξει καφέ

Μια πρώτη εκτίμηση για το τι συνέβη τα ξημερώματα στη λεωφόρο Συγγρού με τη μεγάλη έκρηξη που παραλίγο να ισοπεδώσει μια ολόκληρη πολυκατοικία, έχουν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει στο φως το Πρώτο Θέμα, στην κατάθεση που έδωσε ο 78χρονος τραυματίας, ανέφερε οτι απο χθες υπήρχε η έντονη μυρωδιά αερίου μεσα στο διαμέρισμα. Όμως αν και τον προβλημάτισε, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Έτσι, κοιμήθηκε και στις 06:45 το πρωί που ξύπνησε σημειώθηκε η έκρηξη. Ο ηλικιωμένος, δεν θυμάται αν αυτό συνέβη την ώρα που άναψε τον διακόπτη για το φως και προκλήθηκε σπινθήρας ή τη στιγμή που πήγε να ανάψει τσιγάρο ή να φτιάξει καφέ.

Στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και εκτιμούν οτι η διαρροή αερίου ήταν η αιτία της έκρηξης ωστόσο, έρευνα πραγματοποιεί και το ΤΕΕΜ της ΕΛ.ΑΣ για κάθε ενδεχόμενο.

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του «Γεννηματάς» ο 78χρονος

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Γεννηματάς ο 78χρονος τραυματίας απο την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε κτίριο στη Λεωφ. Συγγρού. Αρχικά διεκομίσθη στο Λαϊκό νοσοκομείο όπου στο Χειρουργικό τμήμα των ΤΕΠ του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τα εγκαύματα που φέρει στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος. Ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Δραματικές περιγραφές από γείτονες για την έκρηξη στη Συγγρού

«Αν δεν ήταν αργία θα θρηνούσαμε πολλά θύματα» λένε σοκαρισμένοι οι γείτονες που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους μετά την εκκωφαντική και καταστρεπτική έκρηξη σε κτίριο της λεωφόρου Συγγρού. «Από θαύμα δεν έχουμε νεκρούς και τραυματίες» λένε μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο θόρυβος από την έκρηξη και το ωστικό κύμα που ακολούθησε έκανε τους περίοικους να τρομοκρατηθούν και να βγουν στο δρόμο, ενώ η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τη φωτιά που ξέσπασε να επεκταθεί και σε παρακείμενα κτίρια.

Αυτή τη στιγμή η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο με τις τζαμαρίες των περισσότερων κτιρίων να έχουν καταστραφεί σε μια απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων από το σημείο της έκρηξης η οποία πιθανόν προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου κάτι το οποίο ερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

Εκρηξη στη Συγγρού: Η έκρηξη διέλυσε διερχόμενο ταξί!

Ενδεικτικές του μεγέθους της έκρηξης είναι και οι φωτογραφίες από διερχόμενο ταξί, το οποίο διαλύθηκε εν κινήσει! Το ταξί καταστράφηκε από το οστικό κύμα και τα θραύσματα από τα γύρω κτίριο που υπέστησαν ζημιές. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο ταξιτζής, εκείνη την ώρα περνούσε από την αριστερή λωρίδα, και η έκρηξη τον πέταξε στα δεξιά! Μάλιστα αναφέρεται πως ο οδηγός του ταξί σώθηκε από το ότι είχε κλειστά τα τζάμια, αλλιώς μπορεί και να είχε σκοτωθεί ή να είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις