Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κολυδάς – κακοκαιρία Ελπίδα: «Δόθηκε κόκκινος συναγερμός εξαρχής»
ΕΛΛΑΔΑ

Κολυδάς – κακοκαιρία Ελπίδα: «Δόθηκε κόκκινος συναγερμός εξαρχής»

Κολυδάς - κακοκαιρία Ελπίδα: «Δεν υπήρχε πρόγνωση που θα μας επιβάλει τη σκέψη μιας απόφασης καθολικής αργίας από Δευτέρα», λέει ο Οικονόμου.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε ενημερώσει έγκαιρα για την κακοκαιρία «Ελπίδα», επισημαίνει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς. «Η κακοκαιρία Ελπίδα χαρακτηρίστηκε εξαρχής και έγκαιρα ως ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο. Δόθηκε κόκκινος συναγερμός και από πλευράς της ΕΜΥ προσδιορίστηκε χρονικά με μεγάλη ακρίβεια», γράφει σε ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, από την πλευρά του, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Live News», τόνισε πως το καιρικό αυτό φαινόμενο προκάλεσε προβλήματα που ξεπέρασαν τους όποιους σχεδιασμούς είχαν γίνει, επισημαίνοντας πως «είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στη δίκαιη αγανάκτηση των συμπολιτών μας». «Η κυβέρνηση λέει την αλήθεια και αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Και σας λέω ότι δεν υπήρχε καμία πρόγνωση για τέτοιας έντασης φαινόμενο και ταχύτητα. Δεν υπήρχε καμία πρόγνωση που θα μας επιβάλει τη σκέψη μιας απόφασης καθολικής αργίας από Δευτέρα. Η εξέλιξη του φαινομένου ξεπέρασε τις προγνώσεις» συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων.

 

Καλλιάνος: Όλοι οι μετεωρολόγοι έδωσαν με μεγάλη ανάλυση αυτό που επρόκειτο να συμβεί

Από την άλλη, ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, μίλησε στην εκπομπή «Live News», τονίζοντας πως «όλοι οι μετεωρολόγοι έδωσαν με μεγάλη ανάλυση αυτό που επρόκειτο να ερχόταν, και το βιώσαμε όλοι. Ήταν ξεκάθαρο αυτό που έδειχναν τα προγνωστικά μοντέλα. Σε γενικές γραμμές είχε δοθεί το στίγμα της συγκεκριμένης κακοκαιρίας».

«Ως μέλος της κυβέρνησης, ως ένας εκ των 157 βουλευτών της, εάν και δεν ευθύνομαι εγώ προσωπικά κάπου, ζητώ συγγνώμη από τους συμπολίτες μου για την ταλαιπωρία που βίωσαν», συμπλήρωσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις