Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

15

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία: “Πολύ δύσκολη η σημερινή νύχτα”
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία: “Πολύ δύσκολη η σημερινή νύχτα”

Έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία: Πρωτοφανές το φαινόμενο της κακοκαιρίας είπε ο κ. Στυλιανίδης

Σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς» προβαίνουν αυτή την ώρα οι αρμόδιες αρχές. Συγκεκριμένα, ανακοινώσεις κάνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο διευθυντής της ΕΜΥ Θ. Κολυδάς και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ, Α. Μάνος. Ο Χρήστος Στυλιανίδης επέρριψε ευθύνες στην Αττική οδό και τόνισε ότι η εισήγησή του στον πρωθυπουργό θα είναι να αποδοθούν ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε πως το υπ. Εσωτερικών θα ανακοινώσει τηλεργασία για αύριο Τρίτη στο Δημόσιο, στις δομές που δεν είναι κρίσιμες για τη λειτουργία του κράτους. Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, «περιμένουμε ότι μέχρι αύριο οι συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι αντίξοες». «Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ο παγετός» τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον υπουργό. «Αυτήν την ώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην Αττική Οδό», είπε, για να επισημάνει: «Δυστυχώς, η εταιρεία Αττική Οδός δεν κατάφερε να κρατήσει ανοικτό τον δρόμο. Υποσχέθηκαν ότι θα έχουν πλήρη επάρκεια μέσων στη σύσκεψη που είχαμε. Η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό θα είναι να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία διαχείρισης».

«Εάν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης, δεν θα το αντιμετωπίζαμε αυτό αυτήν τη στιγμή», είπε ξανά ο κ. Στυλιανίδης. «Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να μείνουν ανοικτοί όλοι οι αυτοκινητόδρομοι», με βάρος στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης. «Όλοι οι οδηγοί να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις