Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

25

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιερέας Κάτω Πατήσια: «Ισως με ερωτεύτηκε – Δεν ενέδωσα και με κατήγγειλε»
ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας Κάτω Πατήσια: «Ισως με ερωτεύτηκε – Δεν ενέδωσα και με κατήγγειλε»

Ιερέας Κάτω Πατήσια: «Iσως με ερωτεύθηκε, δεν ενέδωσα και θέλησε να με καταγγείλει», ισχυρίζεται ο ιερέας που κατηγορείται ότι βίαζε κατ' εξακολούθηση μια ανήλικη κοπέλα, όταν εκείνη πήγαινε στο κατηχητικό της ενορίας, όπου λειτουργούσε ο κληρικός στα Κάτω Πατήσια

Την απολογία του προετοιμάζει μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση μια ανήλικη κοπέλα, την οποία γνώριζε από πολύ μικρή ηλικία, όταν εκείνη πήγαινε στο κατηχητικό της ενορίας, όπου λειτουργούσε ο κληρικός στα Κάτω Πατήσια. Ο 37χρονος αναμένεται να ισχυριστεί πως πίσω από την καταγγελία της ανήλικης κρύβονται οικονομικά κίνητρα. «Βοηθούσα την οικογένεια της ανήλικης με πόρους του φιλόπτωχου ταμείου και με όποιον τρόπο μπορούσα ως ιερέας. Όταν σταμάτησαν οι δωρεές που έκανα στην οικογένειά της, επειδή είχαν ανάγκη και άλλοι ενορίτες, τότε πιστεύω ξεκίνησε να μπαίνει στο μυαλό της η ιδέα να με καταγγείλει στις Αρχές προκειμένου να με εκβιάζει», ισχυρίστηκε ο ιερέας στον Alpha.

«Η ανήλικη είτε επειδή είμαι ένας ιερέας προσιτός σε όλους είτε επειδή επιδίωκε κάτι παραπάνω από εμένα, ίσως με είχε ερωτευτεί. Και επειδή δεν ενέδωσα, θέλησε να με καταγγείλει», πρόσθεσε. «Η καταγγελία δεν ευσταθεί και είναι ψευδής. Είμαι πατέρας τριών παιδιών που λατρεύω και αγαπώ ενώ σιχαίνομαι τους βιαστές. Εάν υποτεθεί πως είμαι βιαστής γιατί να επιλέξω να κάνω αυτές τις πράξεις μέσα στον ιερό ναό που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο με την πρόσβαση στο γραφείο ιερέων ανοιχτή ενώ υπάρχει κλειστό κύκλωμα με κάμερες;» διερωτάται ακόμη ο ιερέας.

Από την πλευρά της, η ανήλικη μιλώντας στους αστυνομικούς επεσήμανε πως φοβόταν τον ιερέα, ο οποίος μάλιστα την απειλούσε: Ένιωσα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι, ότι δεν μπορώ να μιλήσω γιατί θα με σκοτώσει. Και μου λέει “δεν πρέπει να το μάθει κανείς γιατί αλλιώς θα κινδυνεύσεις”».

Ανοίγουν κι άλλα στόματα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη νεαρή που τον κατήγγειλε ότι τη βίασε τουλάχιστον 7 φορές, όταν εκείνη πήγαινε να εξομολογηθεί και την απειλούσε να μην αποκαλύψει την σκοτεινή δράση του -σύμφωνα πάντα με την ίδια- στο Ανηλίκων ερευνούν κι άλλη καταγγελία από άλλη κοπέλα.

Οι Αρχές σύμφωνα με πηγές του Reader, εξετάζουν την μαρτυρία και μιας δεύτερης κοπέλας, η οποία φέρεται να έπεσε κι εκείνη αρκετές φορές θύμα βιασμού από τον ιερέα ούσα ανήλικη, και μάλιστα ίσως και μέσα στο ίδιο του το σπίτι όταν η σύζυγός του και τα παιδιά του απουσίαζαν. Μέσα στην εβδομάδα, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις, καθώς οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να δέσουν την υπόθεση, μιας κι όπως φαίνεται η σκοτεινή δράση του ιερέα ήταν… ευρέως διαδεδομένη στη γειτονιά των Κάτω Πατησίων.

Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό τη δράση του ιερέα καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ίδιος καλούσε και άλλα άτομα όταν βρισκόταν μόνος του με τις ανήλικες. Είναι ενδεικτικό πως και η θεία της ανήλικης είπε ότι ο ιερέας είχε προτείνει και στην ίδια να έρθουν σε επαφή με βίαιο τρόπο αλλά δεν ήθελε να μιλήσει για αυτό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις