Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Η κουκουβάγια ήταν η πρωταγωνίστρια”
ΕΛΛΑΔΑ

“Η κουκουβάγια ήταν η πρωταγωνίστρια”

Μια επιμελήτρια ανηλίκων, ένας αγιογράφος, ένας φοιτητής, δυο φίλοι

Τα διηγήματα  της συλλογής γράφτηκαν από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο του 2021. Ο γενικός τίτλος είναι εμπνευσμένος από το εντυπωσιακό γκράφιτι σε γωνιακό κτίριο της περιοχής του σταθμού Λαρίσης.

Αν και οι «πρωταγωνιστές» είναι κυρίως χωρίς ονόματα, εξαίρεση αποτελούν οι ήρωες του πρώτου διηγήματος της συλλογής, ο Ανδρέας και  η Εύα.

Μια επιμελήτρια ανηλίκων, ένας αγιογράφος, ένας φοιτητής που κουβαλά πάντα μαζί του σημειώσεις της Βιοχημείας, δυο φίλοι φαινομενικά πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους και πολλά ακόμη πρόσωπα  πρωταγωνιστούν σε διαφορετικά διηγήματα αλλά θα μπορούσαν σε κάποιο άλλο βιβλίο με κάποια άλλη πλοκή να έχουν συναντηθεί!

Η εποχή μας είναι ρευστή και το απόλυτο δεν της ταιριάζει. Γι’ αυτό το βιβλίο προσεγγίζει τους ήρωές του με επιείκεια εστιάζοντας τόσο στη δύναμη όσο και στην αδυναμία τους.

“Η κουκουβάγια ήταν η πρωταγωνίστρια”

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο “Η κουκουβάγια ήταν η πρωταγωνίστρια” της συγγραφέως μας Μαρίας Σ. Σμυρναίου! Η Μαρία Σ. Σμυρναίου αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εδώ και είκοσι χρόνια εργάζεται στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και νιώθει ευγνώμων για την καθημερινή της επικοινωνία με τους μαθητές της. Η ίδια είναι μητέρα τριών παιδιών. Αυτή είναι η πρώτη της προσωπική συλλογή διηγημάτων.

Το βιβλίο “Η κουκουβάγια ήταν η πρωταγωνίστρια” θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα ΕΔΩ

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Εκπρόσωπος Εκδοτικού Ομίλου Ελκυστής

Φωτογραφία: Μαρία Σμυρναίου

smart

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις