Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μη λερώνομαι με μάσκαρα: Υπαρχει τρόπος!
PLUS

Πώς να μη λερώνομαι με μάσκαρα: Υπαρχει τρόπος!

Πώς να μη λερώνομαι με μάσκαρα: Πώς μπορείς λοιπόν να αποφύγεις κάτι τέτοιο;

Είναι κάτι που έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά σε όλες μας, ενώ υπάρχουν κάποιες γυναίκες που σχεδόν σε καθημερινή βάση είναι μουτζουρωμένες κάτω από τα μάτια. Αν είσαι από εκείνες που δίνουν έμφαση στο μακιγιάζ των ματιών τους και τονίζεις τις κάτω βλεφαρίδες όπως τις άνω ή απλά σου αρέσει το σκούρο μολύβι και το εφαρμόζεις στις εσωτερικές ή τις εξωτερικές ρίζες των βλεφάρων σου, τότε είναι πιθανό να έχεις δει και εσύ μαύρους λεκέδες στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

H αιτία είναι ότι στη συγκεκριμένη περιοχή κάτω από τα μάτια έχει υγρασία και έτσι οποιοδήποτε προϊόν εφαρμόζεις, τρέχει. Ιδιαίτερα αν ιδρώσεις. Γιατί τότε η λιπαρότητα του προσώπου αυξάνεται και αρκεί μία απρόσεκτη κίνηση με το χέρι για να δημιουργηθεί λεκές.

Το πρώτο προϊόν που πρέπει να προσέξεις είναι η κρέμα ματιών

Είναι απαραίτητο μετά την εφαρμογή της, να περιμένεις κάποια λεπτά να περάσουν, έτσι ώστε η επιδερμίδα να απορροφήσει την υγρασία. Αν βάλεις το χέρι σου και παρατηρήσεις ότι είναι νωπή, με ένα χαρτομάντηλο μπορείς να ταμποναριστείς ή απλά περίμενε μερικά λεπτά ακόμη. Επιπλέον η πούδρα είναι ένα προϊόν που είναι σωτήριο σε τέτοιες περιπτώσεις. Αφού έχεις ολοκληρώσει το makeup look σου, χρησιμοποίησε ελάχιστη πούδρα στην περιοχή κάτω από τα μάτια για να είναι εντελώς στεγνή.Μία διαφορετική λύση είναι η εφαρμογή προϊόντων σε μορφή compact. Με άλλα λόγια δοκίμασε να αποφεύγεις τα υγρά, ιδιαίτερα αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή.

Έχεις ένα λόγο παραπάνω να αγοράζεις αδιάβροχη μάσκαρα και μολύβι. Βεβαιώσου με ένα check στη συσκευασία ότι το προϊόν είναι αδιάβροχο και αν χρειαστεί ζήτα από την makeup expert του μαγαζιού να το δοκιμάσεις, για να δεις πώς κάθεται μέσα στην ημέρα, πριν το αγοράσεις. Τέλος είναι σημαντικό να κάνεις ένα check στο μακιγιάζ σου, πέντε με δέκα λεπτά αφού το έχεις ολοκληρώσει. Μη φεύγεις βιαστικά από το σπίτι, χωρίς να ελέγχεις το πρόσωπό σου στον καθρέφτη. Όσο τα προϊόντα είναι ακόμη υγρά, είναι πολύ πιθανό να λερωθείς με μία απότομη ή απρόσεχτη κίνηση. Ρίξε μια ματιά στον καθρέφτη και αν χρειαστεί διόρθωσε αν έχει χαλάσει κάτι!

woman using makeup during daytime
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις